Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2020,
19.21

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

10

Natisni članek

noad Split umor Hrvaška

Torek, 14. 1. 2020, 19.21

4 leta, 3 mesece

Morilec med Hrvati sprva veljal za heroja, zdaj naj bi bil neprišteven #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

10

Hrvaško pretresa in deli hud zločin 25-letnega mornarja iz Splita, ki je minuli konec tedna ustrelil tri preprodajalce droge, s tem pa je želel maščevati svojega brata, ki so ga preprodajalci ustrahovali. Splitski morilec je zdaj na psihiatričnem zdravljenju. Kljub hudemu zločinu, ki ga je zagrešil, je med Hrvati najprej veljal za heroja, nato pa je na dan prišla tudi njegova dolgoletna policijska kartoteka.

Na zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom v Splitu se je 25-letnik zlomil, ta pa je nato odredil pridržanje v psihiatrični bolnišnici v Zagrebu. Oglasila se je tudi mornarjeva mama, ki sinove kriminalne delikte iz preteklosti zanika, so poročali v oddaji Planet 18 na Planetu.

hrvaška policija
Novice Morilec iz Splita mirno pričakal policiste v lokalu #video

25-letnik naj bi s trojnim umorom maščeval brata

25-letnega Filipa Zavadlava je kamera ujela, ko se je na sobotno popoldne po ulicah Splita sprehajal s kalašnikovko v rokah, s katero je dobesedno prerešetal trojico, ki je bil del splitskega kriminalnega podzemlja. Zavadlav naj bi maščeval brata, ki so ga umorjeni ustrahovali tudi z obiski na domu in grožnjami z nožem.

Ker je pravico vzel v svoje roke, je sprva požel veliko odobravanje hrvaške javnosti. Na Facebooku so ga nekateri celo razglasili za junaka, njihova skupina pa je zbrala 20 tisoč všečkov. Po mnenju strokovnjakov pa naj bi to odražalo nezadovoljstvo prebivalcev Hrvaške nad sistemom.

sl
Novice Streljanje v Splitu: moški ubil tri osebe, osumljenca prijeli #video

Mati sodelovala pri sinovih deliktih

Še vedno pa ni jasno, kje je Zavadlav dobil avtomatsko puško. "Upam, da bo to razjasnila kriminalistična preiskava," pojasnjuje Ante Matković s splitske policije. "Orožje je večinoma ostalo iz domovinske vojne, tako da ga ni problem kupiti," medtem pojasnjuje strokovnjak za varnost Željko Cvrtila.

Medtem se je oglasila tudi pretresena mati Zavadlava, ki živi v Avstriji. Dejala je, da ji je 25-letnik pred trojnim umorom potožil, ker ni spal že 20 dni. Sinu je svetovala, da poišče pomoč. Vendar pa naj bi mati pri nekaterih sinovih deliktih sodelovala. Ko je Zavadlav pred petimi leti iz cerkve ukradel predmete v višini 1.500 evrov, je sama stražila vrata.

slovenska policija
Novice Ljubljanski policisti preprečili umor: 37-letnik je želel umoriti 39-letnika

Zavadlav naj bi bil neprišteven

Čeprav sta bila oba obsojena na leto pogojne kazni, je mati to zanikala, a priznala, da je tudi sama odvisna od heroina. Večkrat naj bi zaradi zlorabe otrok pri njih posredoval tudi center za socialno delo. Zavadlav se trenutno nahaja v psihiatrični bolnici v Zagrebu, kamor ga je po včerajšnjem zaslišanju napotil preiskovalni sodnik. 25-letnik naj bi bil neprišteven, imel naj bi tudi samomorilska nagnjenja, so še poročali na Planetu.

 

Ne spreglejte