Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 6. 2018,
17.07

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

2

Natisni članek

Monsanto Bayer

Četrtek, 7. 6. 2018, 17.07

5 let, 10 mesecev

Monsanto se bo znebil svojega imena, zdaj je v Bayerjevi lasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

2

Monsanto glifosat Roundup herbicid

Nemški kemijsko-farmacevtski koncern Bayer je danes uspešno dokončal prevzem ameriškega agrokemičnega in biotehnološkega velikana Monsanto. Napoveduje odgovorno in trajnostno poslovanje, ki bo zagotovilo učinkovitejšo pridelavo hrane. Ime Monsanto s prevzemom sicer odhaja v zgodovino, saj bo Bayer za združeno poslovanje uporabljal le svoje ime.

Bayer je s prevzemom, ki ga je napovedal septembra 2016, postal vodilni ponudnik pripravkov za varstvo rastlin in za tretiranje semen na svetu. Gre za doslej največji prevzem kakšnega nemškega koncerna v tujini.

Direktor poudaril, da so cilji na področju razvoja enako pomembni kot finančni

"Danes je velik dan: za naše stranke, torej kmete po vsem svetu, ki jim bomo lahko še bolj pomagali zaščititi in izboljšati pridelek, za naše delničarje, saj ima posel velik potencial, da ustvari še večjo vrednost, pa tudi za širšo družbo, saj bomo kmetom še lažje pomagali pri pridelavi bolj zdrave in dostopne hrane na trajnostni način," je po navedbah Bayerja poudaril njegov glavni izvršni direktor Werner Baumann.

Poudaril je, da so njihovi cilji na področju trajnostnega razvoja enako pomembni kot finančni cilji, ob tem pa želijo tudi druge spodbuditi k odgovornemu poslovanju za boljši jutri.

Se bo družba imenovala Bayer Crop Science?

Optimističen je tudi odhajajoči prvi mož Monsanta Hugh Grant, ki v združenem podjetju vidi korak naprej v razvoju sodobnega kmetijstva. "Današnji zaključek posla predstavlja pomemben mejnik v viziji ustvariti vodilno kmetijsko podjetje, ki bo pridelovalce spodbujalo pri njihovih prizadevanjih za večjo produktivnost in trajnostno naravnanost," je dejal.

Vodja dejavnosti pripravkov za tretiranje semen bo po integraciji Monsantovega poslovanja član Bayerjeve uprave Liam Condon, do takrat pa bo Bayer še deloval neodvisno od svojega prevzemnika.

Po neuradnih virih naj bi novonastala družba nosila ime Bayer Crop Science, pod katerim je Bayer že prej izvajal nekatere operacije.

Ne spreglejte