Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Črt Kaker

Petek,
8. 1. 2016,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nemčija begunci deportacija

Petek, 8. 1. 2016, 12.00

4 leta, 4 mesece

Merklova spolnim napadalcem zagrozila z deportacijo

Črt Kaker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po spolnem napadu tisočglave množice na ženske pred železniško postajo v Kölnu v Nemčiji je Angela Merkel migrantom poslala jasno sporočilo. Med osumljenci tudi prosilci za azil.

Po spolnih napadih na ženske v Kölnu v Nemčiji, ki jih je izvedla tisočglava množica priseljencev, je nemška kanclerka Angela Merkel poudarila, da je takim ljudem treba poslati jasno sporočilo.

"To so odvratna kazniva dejanja, ki v Nemčiji ne bodo ostala nekaznovana in jih država ne bo dopuščala. Pomembno je, da se razkrije vse, kar se je zgodilo. Znova moramo preveriti, ali smo res storili vse glede deportacij iz Nemčije, da bi poslali jasno sporočilo tistim, ki se niso pripravljeni prilagoditi nemški zakonodaji," je dejala nemška kanclerka po poročanju BBC.

Med napadalci tudi prosilci za azil Vodja policijskega sindikata DPolG Ernst Walter je za nemško televizijo ARD dejal, da imajo informacije, da so bili med množico moških, ki so osumljeni ropanja in spolnega napada na več deset žensk, begunci.

Tiskovni predstavnik nemškega notranjega ministrstva Tobias Plate je na novinarski konferenci sporočil, da je med osumljenimi 31 identificiranimi napadalci v Kölnu tudi 18 prosilcev za azil. Med 31 zaslišanimi je bilo devet Alžircev, osem Maročanov, pet Irancev in štirje Sirci. Glede napadov na silvestrski večer so zaslišali tudi dva Nemca, Iračana, Srba in Američana.

Nemški pravosodni minister Heiko Mass je ob tem poudaril, da nemška zakonodaja dovoljuje deportacijo prosilcev za azil, če je posameznik obsojen na več kot leto dni zaporne kazni.

Zaradi posilstva na jugu Nemčije pridržali štiri migrante Policija je včeraj pridržala štiri mlade Sirce, saj jih sumi, da so na silvestrovo posilili dve mladoletni dekleti v južnonemškem mestu Weil Am Rhein. Policija več informacij o dogodku ni želela posredovati, saj preiskava še poteka.

Ne spreglejte