Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 10. 2018,
18.36

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Melania Trump Afrika

Četrtek, 4. 10. 2018, 18.36

5 let, 6 mesecev

Melanio Trump v Malaviju pričakali protestniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriško prvo damo Melanio Trump je danes ob prihodu v Malavi, drugo postajo njene samostojne turneje po Afriki, pričakala manjša skupina protestnikov. Ti so s transparenti stali ob cesti, po kateri se je peljala prva dama ZDA. "Dobrodošli v Malaviju.#Niusranaluknja!" je pisalo na enem od transparentov.

Gre za prve proteste od začetka turneje ameriške prve dame na črni celini, ki jo je začela v torek v Gani. Njen mož naj bi v začetku leta afriške države označil za "usrane luknje", s čimer je vznemiril diplomate.

Melania Trump je najprej obiskala osnovno šolo, kjer so jo otroci pozdravili s pesmijo dobrodošlice. Ogledala si je tudi kakih 200 šolarjev pri pouku, ki so ga izvedli na prostem. Razdelila je nekaj nogometnih žog z napisom Be Best (Bodi najboljši), sloganom kampanje za dobrobit otrok, ki jo je začela maja.

Melania Trump | Foto: Reuters Foto: Reuters

Pozneje je v govoru v rezidenci ameriškega veleposlanika obisk v šoli označila za čudovito izkušnjo. "Srečanje s temi otroki in spoznavanje njihovega načina življenja je razlog, da sem prišla sem," je poudarila.

Po navedbah Bele hiše so Malavi za postajo Melanie Trump na prvi samostojni turneji izbrali zaradi visoke stopnje revščine v državi in težav pri dostopu do izobrazbe, s katerimi se soočajo otroci, še posebej deklice.

Melania Trump v Afriki
Novice Melania Trump začela prvo samostojno mednarodno turnejo #video

Prva dama ZDA je bila ob prihodu v Malavi oblečena v bež srajčno obleko, nosila je rjave salonarje, ki jih je za obisk v šoli zamenjala za čevlje brez pete v videzu kačjega usnja. Danes ima na programu še čaj s prvo damo Malavija, ogledala si bo tradicionalne plese. V okviru turneje po Afriki bo prva dama ZDA obiskala še Kenijo in Egipt.

Melania Trump
Novice Melania avtorja anonimke v New York Timesu obtožila sabotiranja države
Ne spreglejte