Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2018,
20.46

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

3

Natisni članek

Melania Trump ZDA Donald Trump

Četrtek, 6. 9. 2018, 20.46

5 let, 7 mesecev

Melania avtorja anonimke v New York Timesu obtožila sabotiranja države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

3

Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je v kratki izjavi za televizijo CNN anonimnega avtorja prispevka v New York Timesu o odporniškem gibanju v vrstah vlade njenega moža obtožila, da s tem ne ščiti države, ampak jo s strahopetnim dejanjem sabotira.

Trumpova sicer meni, da je svobodni tisk pomemben za ameriško demokracijo, svobodo govora pa je označila za pomemben steber ustanovnih načel države. Moti pa jo pogosto poročanje na podlagi anonimnih virov.

"Zgodovino naše države pišejo ljudje brez imen. Besede so pomembne in obtožbe imajo lahko resne posledice. Če je nekdo dovolj pogumen, da nekoga obtoži negativnih dejanj, je potem tudi odgovoren, da se javno postavi za svoje besede, ljudje pa morajo imeti pravico, da se branijo," meni prva dama ZDA.

Melania Trump
Trendi Melania Trump je za sajenje dreves obula visoke petke #foto

New York Times je v sredo objavil prispevek anonimnega visokega predstavnika Trumpove vlade, ki trdi, da v vladi obstaja oziroma deluje skupina ljudi, ki ščiti državo pred najbolj nizkotnimi impulzi predsednika in si prizadeva za ohranitev demokratičnih ustanov. Avtor zagotavlja, da ni demokrat, in hvali republikansko filozofijo nižanja davkov in odpravljanja regulacij.

Melania Trump
Novice Melania Trump bo oktobra obiskala Afriko

Objava je sprožila novega v vrsti orkanov, ki se zaletavajo v Belo hišo vse od januarja 2017, ko je Trump prevzel oblast. V Beli hiši se odvija mrzlično iskanje avtorja prispevka, nekaj visokih članov administracije pa je avtorstvo že zanikalo. Med njimi sta podpredsednik ZDA Mike Pence in državni sekretar Mike Pompeo.

Donald Trump, Melania Trump
Novice Melania in Donald Trump na razpotju? Ona eno, on drugo.

Nekdanja Trumpova sodelavka Omarosa Manigault se je nemudoma odzvala in zatrdila, da o obstoju "odporniškega gibanja" poroča tudi v svoji nedavno objavljeni knjigi. Tam namiguje, da bi bili lahko člani gibanja tudi člani Trumpove družine.

Ne spreglejte