Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
19.01

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

4

Natisni članek

Melania Trump Afrika

Torek, 2. 10. 2018, 19.01

5 let, 6 mesecev

Melania Trump začela prvo samostojno mednarodno turnejo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,67

4

Prva dama ZDA Melania Trump je danes v Gani začela svojo prvo samostojno mednarodno turnejo, med katero bo v petih dneh obiskala štiri afriške države. Po prihodu na letališče v prestolnici Akri, kjer so ji dobrodošlico izkazali številni vidnejši predstavniki države, je že obiskala bolnišnico, pozneje pa bo zasebno obiskala še predsedniško palačo.

Trumpovo so po večernem poletu iz Washingtona na letališču sprejeli ganska prva dama Rebecca Akufo-Addo in številni funkcionarji in diplomati. Njen prihod je s plesom pozdravila tudi skupina tradicionalnih bobnarjev in plesalcev, medtem ko so majhni otroci vihteli ameriške in ganske zastave.

Obiskala bolnišnice in se pogovarjala z mamicami

Trumpova je po prihodu v Gano obiskala bolnišnico v Akri, kjer se je pogovarjala z mamicami ter razdelila plišaste medvedke in odeje. Obisk bolnišnice je potekal v sklopu njene kampanje z naslovom Bodi najboljši, ki jo je začela maja z namenom podpore družbeni in čustveni dobrobiti otrok. V sklopu kampanje med drugim opozarja na telesno in čustveno zdravje otrok, odgovorno uporabo družabnih omrežij in zlorabo drog.

Nekdanja manekenka, ki je pogosto pod drobnogledom zaradi izbire oblačil, je za pot v Afriko najprej izbrala daljši plašč kamelje barve in visoke pete z leopardjim vzorcem. Med poletom pa se je nato preoblekla v rdeče-belo črtasto obleko s kravato. | Foto: Reuters Nekdanja manekenka, ki je pogosto pod drobnogledom zaradi izbire oblačil, je za pot v Afriko najprej izbrala daljši plašč kamelje barve in visoke pete z leopardjim vzorcem. Med poletom pa se je nato preoblekla v rdeče-belo črtasto obleko s kravato. Foto: Reuters

Oseminštiridesetletna prva dama ZDA se bo pozneje v predsedniški palači v Akri ob skodelici čaja zasebno sestala še s kolegico Akufo-Addovo, s katero si bosta izmenjali darila. Po napovedih bo obiskala tudi eno izmed utrdb v obalnem mestu Cape Coast, kjer se je v preteklosti odvijala trgovina s sužnji.

Obiskala bo štiri afriške države

Obisk Črne celine bo Trumpova v prihodnjih dneh nadaljevala še v Malaviju, Keniji in Egiptu. Bela hiša sicer podrobnosti o njeni turneji zaradi varnostnih razlogov ni razkrila. Sporočila pa je, da si je prva dama že dlje časa želela obiskati to celino. Kot je prva dama ZDA dejala sama, jo bo njena turneja vodila v "štiri čudovite in zelo različne afriške države".

Melania Trump v Afriki | Foto: Reuters Foto: Reuters

Obisk Melanie so sicer nekoliko zasenčile opazke njenega moža, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je januarja afriške države označil za "usrane luknje". Bela hiša je sicer zanikala, da bi Trump to res izrekel.

Donald Trump Melania Trump
Novice Melania Pahorja spravila v zadrego
Ne spreglejte