SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Melania Pahorja spravila v zadrego

10

termometer

Donald Trump Melania Trump
"Ne vem, ali je hotela malce ujeziti moža ali ne, ampak z mano se je pogovarjala slovensko, on pa angleško in v nekem hipu nisem vedel, komu bi ustregel," je po srečanju s prvim ameriškim parom dejal Borut Pahor. Foto: Reuters

Predsednik republike Borut Pahor se je ob robu Generalne skupščine Združenih narodov v ponedeljek zvečer v New Yorku udeležil sprejema pri ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu, na katerem se je, kot je dejal, s prvo damo ZDA Melanio Trump v prijetnem ozračju pogovarjal v slovenščini.

Pahor jutri potuje v Washington, kjer bo v petek sprejem ob 20. obletnici delovanja sklada ITF. To je v pogovoru omenil tudi predsedniku ZDA in prvi dami.

"Omenil sem, da bomo v petek imeli sprejem, pravzaprav konferenco ob 20. obletnici sodelovanja z ZDA pri skladu za razminiranje ITF. Povedal sem jima, da bi si želeli neko pozornost z vrha ameriške politike, zaradi česar je ta prireditev v Washingtonu," je dejal Pahor.

"Moram reči, da sta se oba prijazno odzvala, ampak ne da bi imel zdaj kakšne iluzije glede visoke udeležbe na tem sprejemu. Moram pa reči, da je zelo prijetno, če je prva dama ZDA Slovenka. Ne vem, ali je hotela malce ujeziti moža ali ne, ampak z mano se je pogovarjala slovensko, on pa angleško in v nekem hipu nisem vedel, komu bi ustregel. Skušal sem obema," je dejal Pahor.

Borut Pahor Novice Zakaj Borut Pahor v ZN ni omenil arbitražnega sporazuma? #video

Trump prehitel Pahorja

Pahor, ki je strastni tekač, si je tudi tokrat na Manhattnu vzel čas za rekreacijo. Ga je pa, kot je zapisal ob objavi videoposnetka na Instagramu, medtem v konvoju vozil, ki je ravno takrat peljal mimo, prehitel Trump.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 26
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin