Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2015,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

helikopter Francija Argentina

Torek, 10. 3. 2015, 7.31

8 let

Med snemanjem resničnostnega šova umrlo deset ljudi, tudi dva olimpijca (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deset ljudi, med njimi tudi dva francoska dobitnika olimpijskih medalj, je umrlo v hudi nesreči helikopterjev, ki se je zgodila v Argentini med snemanjem resničnostnega šova.

Dva helikopterja sta trčila drug v drugega, medtem ko sta bila na poti v gorsko mesto Villa Castelli na severozahodu Argentine. Tja so se odpravili v okviru snemanja francoske resničnostne oddaje Dropped.

V nesreči helikopterjev je umrlo osem Francozov in dva Argentinca, ki sta pilotirala helikopterja.

Nesreča se je zgodila kmalu po vzletu Med umrlimi so bili tudi trije znani francoski športniki, in sicer 57-letna uspešna jadralka Florence Arthaud ter dva dobitnika olimpijskih medalj. 25-letna plavalka Camille Muffatt, ki je osvojila tri medalje na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012, in 28-letni boksar Alexis Vastine, ki je osvojil bronasto medaljo leta 2008 v Pekingu, piše CNN.

Do nesreče je prišlo kmalu po vzletu, vremenske razmere pa so bile ugodne. Helikopterja sta strmoglavila z višine 100 metrov.

Druge podrobnosti o nesreči še niso znane.

Francija je zaradi tragedije v šoku. Kot je dejal francoski predsednik Francois Hollande, je "nenadna smrt naših francoskih državljanov izzvala neizmerno žalost". Francoski premier Manuel Valls pa je dejal, da "danes žaluje celotna Francija".

Resničnostni šov Dropped, ki ga predvaja televizija TF1, predvideva, da helikopter znane osebnosti odloži v divjini, nato pa poteka snemanje njihovih poskusov iskanja hrane in zatočišča.

Iz TF1 so že sporočili, da je oddaja prekinjena, preostala ekipa pa se vrača domov. V družbi ALP (Adventure Line Productions), ki snema oddajo, so v današnji nesreči izgubili pet svojih zaposlenih.

Ne spreglejte