Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2023,
13.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,69

14

učenci mama streljanje Srbija

Natisni članek

Sreda, 3. 5. 2023, 13.20

1 leto, 2 meseca

"Pretvarjal sem se, da sem mrtev. Tako sem se rešil."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,69

14

Streljanje v Beogradu | Napadalec je bil miren fant in ni bil preveč zgovoren, je povedala ena od šolark.  | Foto Guliverimage

Napadalec je bil miren fant in ni bil preveč zgovoren, je povedala ena od šolark.

Foto: Guliverimage

V osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu je umrlo sedem deklic, en deček in varnostnik. Okoli 8.40 je nanje streljal 14-letni učenec, ki so ga aretirali, je potrdilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve. Srbski mediji so po tragediji prejeli odzive številnih udeleženih. Starši so se panično zbrali pred šolo. 

Umrli so šolski varnostnik in osem učencev, šest jih je bilo ranjenih. Ranjena je bila tudi profesorica zgodovine, ki je v smrtni nevarnosti. 

"Ulegel sem se k mrtvemu prijatelju. Pretvarjal sem se, da sem mrtev. Tako sem se rešil," je eden od učencev povedal svoji mami, piše Telegraph. Povedala je, da je bil napadalec prijatelj njenega sina.

"Moj sin je bil v učilnici, ko je K. K. streljal nanje. Pred smrtjo se je rešil tako, da je legel k svojemu mrtvemu prijatelju. Legel je k njemu in se delal, da je mrtev. Ko ni več slišal strelov, je ves okrvavljen skočil skozi okno in odšel domov, kjer mi je rekel: 'Vse jih je pobil, vse jih je pobil,'" je povedala mama preživelega učenca. 

Ena od šolark je povedala, da je bil napadalec miren fant, ki sicer ni bil preveč zgovoren. "Bil je prijazen fant z dobrimi ocenami. Nikoli ne bi pričakovala, da bo sposoben takega dejanja," je prestrašeno povedala.

Strelec Kosta K. na beograjski osnovni šoli
Novice Streljanje na osnovni šoli v središču Beograda, ubitih je bilo osem učencev #video
Ne spreglejte