SiolNET. Novice Svet
1,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ladja v Severnem morju izgubila 270 kontejnerjev #foto

1,59

termometer

ladja zoe kontejner | Ladja Zoe je dolga 394 metrov in po navedbah nizozemskih medijev prevaža več kot 19.000 kontejnerjev standardne velikosti. | Foto: Reuters
Ladja Zoe je dolga 394 metrov in po navedbah nizozemskih medijev prevaža več kot 19.000 kontejnerjev standardne velikosti. Foto: Reuters

S tovorne ladje, ki je plula po Severnem morju, je v torek padlo v vodo najmanj 270 kontejnerjev, med njimi štirje s potencialno nevarnimi snovmi, so v sredo sporočile nemške oblasti in nizozemska obalna straža. Številne je zaradi neurja na morju že naplavilo na obalo, danes pa naj bi jih še več.

Tovorna ladja Zoe, ki velja za eno največjih tovrstnih ladij v Evropi, je bila v torek na poti iz belgijskega pristanišča Antwerpen v nemški Bremerhaven, ko je zaradi hudega neurja izgubila del tovora. V morje je padlo 270 kontejnerjev.

ladja zoe kontejner | Foto: Reuters Foto: Reuters

Nizozemska obalna straža je sporočila, da je na zahodno obalo Frizijskih otokov naplavilo okoli 20 kontejnerjev z avtomobilskimi deli, televizorji, pohištvom in igračami. Še šest kontejnerjev je po navedbah nemške vojne mornarice naplavilo na obalo na severu Nemčije.

Tako nizozemske kot nemške oblasti so prebivalce opozorile na nevarnost, da bo na obalo naplavilo kontejnerje. Med njimi so tudi štirje s potencialno nevarnimi snovmi. Enega od njih do že našli, tri, v katerih je lahko vnetljiv peroksid v prahu, pa še iščejo. Kontejnerje po morju iščejo tudi s posebnimi plovili, opremljenimi s sonarji.

Ladja Zoe je dolga 394 metrov in po navedbah nizozemskih medijev prevaža več kot 19.000 kontejnerjev standardne velikosti.

ladja zoe kontejner | Foto: Reuters Foto: Reuters

migranti Novice Ladja z več kot 300 rešenimi migranti prispela v Španijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 79
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin