SiolNET. Novice Svet
0,71

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kriminalisti ovadili dva Italijana zaradi suma pranja denarja in zlorabe položaja

0,71

termometer

AVP, policija, hitrost

Koprski kriminalisti so lani obravnavali več italijanskih državljanov, ki naj bi na območju Obale in Krasa izvrševali kazniva dejanja pranja denarja. Po koncu preiskave, ki je bila ena dalj časa trajajočih tovrstnih preiskav, so na koprsko okrožno sodišče januarja podali ovadbo zoper dva državljana zaradi suma pranja denarja in zlorabe položaja.

Kot so danes sporočili s koprske policijske uprave, so ugotovili, da italijanski državljani v Sloveniji ustanavljajo družbe in odpirajo bančne račune, preko katerih perejo denar, ki izvira iz kaznivih dejanj, storjenih pretežno v Italiji, pa tudi v Sloveniji.

Prvoosumljeni, 71-letni državljan Italije, ki stanuje na Krasu, je kot direktor družbe z Divače zlorabil svoj položaj tako, da je v letih 2016 in 2017 v poslovne knjige te družbe odredil vknjižbe večjega števila fiktivnih računov, ki so jih izdale tri družbe, od katerih sta bili dve v njegovi lasti.

Boštjan Poklukar Novice Ne želim si živeti v državi, kjer policija ne more ukrepati proti organiziranemu kriminalu #intervju

Nato je odobril tudi plačila teh računov, pri čemer so bila ta izvedena tudi na bančni račun drugoosumljenega, 56-letnega italijanskega državljana iz Monfalcona.

Divaški družbi povzročil za okoli 230.000 evrov škode

"S temi dejanji je osumljeni direktor divaški družbi in njenemu lastniku povzročil veliko premoženjsko škodo, približno 230.000 evrov, in s tem storil kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, za kar mu grozi zaporna kazen od enega do osem let," so zapisali na policijski upravi.

Policija Novice Ljubljanski kriminalist osumljen korupcijskega kaznivega dejanja #video

Oba osumljena sta nato več kot polovico omenjenega denarja dvignila iz bančnih računov v gotovini in na tak način denarju zakrila izvor oziroma ga oprala. "S tem sta oba izvršila tudi kaznivo dejanje pranja denarja, za kar je predpisana zaporna kazen do 10 let in denarna kazen," so dodali.

policija Novice Vinjen kriminalist povzročil prometno nesrečo

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • krucifix / 05.02.2019. ob 14:04 +2 0

  Še dobro, da Slovenci ne znajo prati denarja. Hi, hi, hi.

  +2 0
 • cuota / 05.02.2019. ob 14:45 0 0

  Mu grozi....

  0 0
delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin