SiolNET. Novice Svet
1,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kriminal in preprodaja drog med policisti: pridržali več uslužbencev

1,24

termometer

Policija Srbija | Nekateri srbski in črnogorski policijski uslužbenci so del kriminalne združbe. | Foto: Reuters
Nekateri srbski in črnogorski policijski uslužbenci so del kriminalne združbe. Foto: Reuters

Srbsko tožilstvo za organizirani kriminal je vložilo obtožnico proti devetim domnevnim članom organizirane kriminalne skupine zaradi tihotapljenja večjih količin kokaina iz Južne Amerike v Evropo. Kriminalno skupino naj bi vodil črnogorski policist, med obtoženci pa je tudi uslužbenka srbske varnostno-obveščevalne agencije (Bia). Medtem so v Črni gori zaradi suma vzpostavitve druge kriminalne združbe pridržali pomočnika direktorja policijske uprave. 

Srbsko tožilstvo za organizirani kriminal je vložilo obtožnico proti devetim domnevnim članom organizirane kriminalne skupine zaradi tihotapljenja večjih količin kokaina iz Južne Amerike v Evropo. Obtožnica skupino bremeni trgovine z drogami in nezakonitega prenosa denarja, pa tudi drugih kaznivih dejanj.

Kriminalno skupino naj bi vodil črnogorski policist Ljubo Milović. Poleg njega so obtoženi še uslužbenka Bie Dušica Jovanović, njen mož Danijel Jovanović, lastnik podjetja Blumen market Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović in Milan Krstović.

Skupino sumijo, da je od leta 2019 do 2. avgusta 2022 sodelovala v prevozu kokaina s čezoceanskimi ladjami iz Ekvadorja v Rotterdam na Nizozemskem, kjer so ga nato prodajali. Denar od prodane droge so potem prevažali v Srbijo in Črno goro, kjer naj bi ga predali Miloviću.

V Črni gori pridržali pomočnika direktorja policijske uprave

Črnogorska policija je medtem v sredo pridržala pomočnika direktorja policijske uprave za boj proti organiziranemu kriminalu Dejana Kneževića zaradi suma vzpostavitve kriminalne organizacija in drugih kaznivih dejanj. Črnogorski mediji navajajo, da gre za nadaljevanje operacije, v sklopu katere so do zdaj pridržali že več uslužbencev črnogorske policije.

Sumijo jih vzpostavitve kriminalne organizacije, nepooblaščene proizvodnje in trgovine z drogami, pranja denarja, povzročanja splošne nevarnosti in nedovoljenega posedovanja orožja.

veverica Novice Kitajci za iskanje drog izurili veverice konoplja, zaseg Novice V Pomurju zasegli 10 kilogramov posušenih vršičkov konoplje Droga Novice Končana velika akcija celjskih kriminalistov: prostost so odvzeli šestim osebam
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin