Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2012,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

korupcija Kitajska

Petek, 21. 12. 2012, 21.12

8 let

Kitajski uradnik Mei: Ne varajte svojih žena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Uradnik protikorupcijskega telesa je predstavil osupljivo statistiko. Kar 63 odstotkov kitajskih politikov, ki so bili predmet preiskave, ima zunajzakonsko afero.

Na Kitajskem odmeva zgodba Boja Xilaija, eden od največjih političnih škandalov, saj je na dan prišla novica, da je možakar varal svojo ženo Gu Kilai, ta pa je poskrbela še za dodatno ogorčenje, ker je ubila britanskega poslovneža Neila Heywooda. Vendar so kitajsko politiko pretresle še številne druge posteljne dogodivščine nekaterih drugih politikov.

Posvaril, da imajo njihova dejanja posledice Zato je kitajski uradnik Mei Heqing, sicer višji uradnik protikorupcijskega telesa komunistične partije, spregovoril za časopis China Daily in pozval preostale uradnike, naj krotijo svoj libido, saj imajo njihova dejanja posledice. Mei je še pojasnil, da je njegova enota zaradi suma korupcije pregledovala 61 uradnih oseb.

"Ugotovili smo, da je imelo 38 ljudi, kar je približno 63 odstotkov, ljubice ali pa več spolnih partnerjev," je povedal Mei. "Ti primeri so slab družbeni vzor," je še dodal. Mei je zaradi te sramotne statistike svoje kolege pozval, naj ostanejo zvestim svojim ženam.

Vaški poglavar je imel štiri žene in deset otrok V zadnjem času so kitajski mediji poročali o številnih sramotnih razkritjih o zunajzakonskih ljubezenskih aferah kitajskih politikov. Primeri so različni, med njimi sta tudi vaški poglavar, ki naj bi imel kar štiri žene in deset otrok, in policijski komandir, ki je v specialno ekipo imenoval dve sestri, ti sta bili hkrati tudi njegovi ljubici.

Kot že omenjeno, pa je največ pozornosti prejel Bo Xilai, ki se bo moral prihodnje leto pred sodiščem zagovarjati zaradi dolgega seznama obtožb, med njimi tudi zaradi neprimernega spolnega razmerja z večjim številom žensk. Kitajski novinar Jiang Weiping, ki je temeljiteje proučeval Xilaija, je razkril, da naj bi imel najmanj sto ljubic. Pri tem pa pozval kitajske voditelje, da izkoreninijo korupcijo ali pa tvegajo javno jezo, civilno nepokorščino in kolaps vlade.

Ne spreglejte