Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 5. 2020,
14.11

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

3

Natisni članek

Boris Johnson Emily Maitlis Dominic Cummings

Četrtek, 28. 5. 2020, 14.11

3 leta, 11 mesecev

Ker je kritizirala Johnsona, je morala predati voditeljski stolček #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

3

BBC je začasno odstavil svojo voditeljico Emily Maitlis, ker je pred kamerami jasno izrazila svoje mnenje o kršenju karantene glavnega svetovalca premierja Borisa Johnsona, hkrati pa podvomila tudi o Johnsonu.

Britanski mediji poročajo, da je morala Emily Maitlis kazensko predati voditeljski stolček po tem, ko si je privoščila krajši monolog o glavnem svetovalcu premierja Borisa Johnsona, Dominicu Cummingsu, ki je marca in aprila kršil glavna pravila karantene.

V njem je dejala, da je "Dominic Cummings kršil pravila, kar javnost vidi, vlada pa ne". 

"Spomnimo, vedno je bil človek, ki je tiste, ki niso upoštevali pravil, označil za elito, zato bi lahko zdaj razumel jezo javnosti. Naj se tisti, ki sledijo pravilom, počutijo kot bedaki, hkrati pa je številnim dal misliti, da jih lahko kršijo. Premier vse ve, a se je odločil to ignorirati." Njen monolog si lahko ogledate v zgornjem videu.

Dominic Cummings je Britance ujezil, ker je marca in aprila kršil glavna pravila karantene, pri čemer sta bila oba z ženo okužena z novim koronavirusom. | Foto: Getty Images Dominic Cummings je Britance ujezil, ker je marca in aprila kršil glavna pravila karantene, pri čemer sta bila oba z ženo okužena z novim koronavirusom. Foto: Getty Images

Prost večer naj bi si zaželela sama

Maitlisova bi morala naslednji dan spet voditi oddajo, a jo je začasno zamenjala Katie Razzal, pri čemer pa je javno poudarila, da se to ni zgodilo zaradi kritike Johnsona, temveč si je zgolj zaželela prost večer. 

"Zelo sem hvaležna svoji prijateljici in odlični kolegici Katie Razzal, da je vskočila namesto mene. To je storila, ker sem prosila za prost večer, tako sem vedela, da je oddaja v odličnih rokah," je zapisala na Twitterju kot odziv Razzalovi, ki je pred tem tvitnila, da nikakor ne bi sprejela vodenja, če si ne bi Maitlisova sama tako zaželela.

Kršil pravila, ki so veljala za čisto vse Britance

Dominic Cummings je britansko javnost ujezil, ko se je izvedelo, da je marca in aprila kršil glavna pravila karantene. To niti ne bi bilo tako sporno, če ne bi bila z ženo oba okužena z novim koronavirusom, a sta se kljub temu s svojim štiriletnim otrokom iz Londona odpeljala na 400 kilometrov oddaljeno posest njegovih staršev pri Durhamu. 

S tem je 48-letni Cummings resno prekršil glavna karantenska navodila, ki so v tistem obdobju veljala za vso veliko Britanijo. 

Medtem ko opozicija, mediji, javnost in celo nekateri poslanci Johnsonove konservativne stranke zahtevajo njegov odstop, pa ga Johnson in njegovi ministri branijo. Britanski premier je v njegov zagovor dejal, da z ženo nista imela druge možnosti, kot da odpotujeta k njegovim staršem zaradi varstva otroka, saj sta "bila tik pred tem, da ju novi koronavirus povsem onesposobi".

Številni Britanci so ob tem razočarani, saj ista pravila karantene očitno niso veljala za vse. 

Preverite tudi:

Miriam Margolyes
Trendi Igralka priznala: Želela sem si, da bi Boris Johnson umrl #video
Boris Johnson
Novice V Veliki Britaniji so se pripravljali na morebitno smrt Johnsona
Ne spreglejte