Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2024,
18.19

Osveženo pred

3 ure, 26 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Natisni članek

okrevanje bolezen kemoterapija rak valižanska princesa Kate Middleton

Ponedeljek, 9. 9. 2024, 18.19

3 ure, 26 minut

Kate Middleton sporočila: Končala sem kemoterapijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,27
Kate Middleton | V čustvenem videu, ki ga je objavila, nastopa vsa družina. Nastal je v Norfolku, kjer je družina preživela del poletja.  | Foto IG/princeandprincessofwales

V čustvenem videu, ki ga je objavila, nastopa vsa družina. Nastal je v Norfolku, kjer je družina preživela del poletja.

Foto: IG/princeandprincessofwales

Valižanska princesa Kate Middleton je na Instagramu objavila videoposnetek, v katerem je sporočila, da je končala kemoterapijo. 

"Ne morem vam povedati, kako mi je odleglo, ko sem končno končala kemoterapijo. Zadnjih devet mesecev je bilo za našo družino neverjetno težkih. Življenje, kot ga poznate, se lahko spremeni v enem samem trenutku, in morali smo najti način, kako krmariti skozi nevihtne vode in neznano pot," je objavila na Instagramu.

V čustvenem videu, ki ga je objavila, nastopa vsa družina, nastal pa je v Norfolku, kjer je družina preživela del poletja. V triminutnem videu se Kate igra s princem Georgeem, princeso Charlotte in princem Louisom. V nekem trenutku jo je mogoče videti, kako leži objeta s princem Williamom na odeji.

"Rak je kompleksen, strašljiv in nepredvidljiv za vsakogar, še posebej pa za tiste, ki so ti najbližje. Sooči te z lastnimi ranljivostmi na način, na katerega še nikoli nisi pomislil, in ti na vse da nov pogled. Williama in mene je spomnil na to, da sva hvaležna za preproste, a pomembne stvari v življenju, ki jih pogosto jemljemo za samoumevne," je v sporočilu zapisala valižanska princesa.

"Osredotočena sem na to, da ostanem zdrava"

Dotaknila se je tudi načrtov za prihodnost. "Zdaj se osredotočam na to, da ostanem zdrava. Čeprav sem končala kemoterapijo, je moja pot do ozdravitve in popolnega okrevanja dolga in jo moram nadaljevati vsak dan. Vendar se veselim vrnitve na delo in nekaj javnih angažmajev v prihodnjih mesecih," je napovedala.

Dotaknila se je tudi načrtov za prihodnost. | Foto: The Prince and Princess of Wales/X Dotaknila se je tudi načrtov za prihodnost. Foto: The Prince and Princess of Wales/X Pogovarjala se je tudi z drugimi bolniki z rakom. "Vsem, ki nadaljujete svojo pot boja proti raku, sporočam – ostajam z vami, drug ob drugem, z roko v roki. Iz teme lahko pride svetloba," je sklenila v zapisu. 

Po odkritju bolezni se je v javnosti uradno pojavila dvakrat 

Spomnimo, Kate je v začetku leta prenehala opravljati kraljeve dolžnosti, potem ko so ji po operaciji trebušne votline odkrili raka. V javnosti se je od takrat uradno pojavila dvakrat, na tradicionalni paradi Trooping the Colour in na finalu Wimbledona, pred kratkim pa so jo posneli, kako gre z družino v cerkev.

Kate in Will
Trendi Oglasila se je Kate Middleton, ob njej je neobriti William #video
Kate
Trendi Oblecite se kot Kate Middleton v Wimbledonu
Kraljeva družina
Trendi Princ William plesal, kot da ga nihče ne gleda #video
Princ William
Trendi Britanski princ William praznuje 42. rojstni dan
Kate Middleton
Trendi Princesa Kate sporočila dobro novico
Ne spreglejte