Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2023,
22.12

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

top 5 Kitajska leto zajca kitajsko novo leto

Sobota, 21. 1. 2023, 22.12

1 leto, 3 mesece

Kaj nam prinaša kitajsko leto zajca? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Po kitajskem lunarnem ciklusu se danes začenja novo leto. Po kitajskem koledarju smo vstopili v leto zajca, ki se bo končalo 9. februarja 2024. Leto 2023 bi bilo lahko po napovedih prav zaradi znamenja zajca, ki velja za simbol miru, blaginje, učenosti in dolgoživosti, bolj sproščeno in leto z manj jeze in nezadovoljstva, prav tako pa bi lahko postalo leto upanja.

Črni vodni zajec je v preteklosti vladal že v letih 1903, 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 in 2011.

Lansko leto in začetek letošnjega sta bila v znamenju tigra, ki velja za dramatičnega, turbulentnega, nepredvidljivega in polnega sprememb, vstopamo pa v obdobje zajca, ki po kitajskem izročilu prinaša spokojnost, skladnost, umirjenost, zadržanost in tudi dobro presojo. Njegov negativni vpliv občasne slabe volje lahko sproži preveliko ravnodušje in odmaknjenost od drugih.

Šanghaj, Kitajska
Novice Začetek zatona kitajskega imperija? To se ni zgodilo že 60 let.

Zajec prinaša boljše odnose, priložnosti za poslovni uspeh in ljubezenske zgodbe

Letošnje srečne številke naj bi bile 5, 7 in 9.

Vpliv zajca naj bi v delovnem kolektivu prinesel prijetnejše, boljše osebne odnose in več razumevanja z drugimi ter prodornejšo komunikacijo.

Prav tako naj bi letošnje leto prinašalo poslovni uspeh in napredovanje, to bi lahko bilo lažje dosegljivo, a nič se ne bo zgodilo brez trdega dela in predanosti. Znamenje spremljata tudi nadarjenost in ambicioznost, zato številni kitajski poslovneži počakajo na leto, za katero se pregovorno pričakuje boljši finančni uspeh z velikimi projekti in manj tveganimi vložki.

Leto zajca je tudi čas in priložnost za ljubezenske zgodbe in načrtovanje družine, saj prinaša romantiko, srečo in skrbnost.

Ameriška letalonosilka Carl Vinson
Novice Srhljiva napoved: dve ameriški letalonosilki na dnu morja in uničeno kitajsko ladjevje

Letošnje leto zajca je v elementu vode, tako je bilo že leta 1963

Dnevi, ki naj bi v mesecih v letu zajca izstopali in bili srečni, so 15., 27. in 30., barve, ki bodo letos prinesle srečo, pa so modra, zelena, rumena in črna.

Element, ki pripada črnemu vodnemu zajcu, je voda, ta pa pomeni čustvenost, spontanost, krhkost in tudi meditativnost. Osebe, ki so se rodile v letih v znamenju zajca, lahko pričakujejo napredek na poslovnem in materialnem področju, prav tako se bodo izjemno dobro počutile, uresničile zastavljene cilje ter izboljšale odnose v družini.

Znane osebnosti, rojene v znamenju zajca, so Brad Pitt, Angelina Jolie, Whitney Houston, Drew Barrymore, Tina Turner, Kate Winslet, David Beckham, Albert Einstein, Michael B. Jordan, 50 Cent.

Kitajska koronavirus avtomobili
Novice Vse več držav odsvetuje nenujna potovanja na Kitajsko
Ne spreglejte