SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Joker iz Kolorada se bo skliceval na neprištevnost

2

termometer

James Holmes, ki je sam sebe imenoval za Jokerja, je lani julija ubil 12 ljudi, na sojenju pa se namerava sklicevati na neprištevnost.

James Holmes, ki je obtožen, da je julija lani med premiero novega filma o Batmanu v kinodvorani v mestu Aurora pobil 12 ljudi, se namerava izreči za nedolžnega in se pri tem sklicevati na neprištevnost, izhaja iz sodnih dokumentov, ki so jih vložili njegovi odvetniki.

Marca se ni izrekel o svoji krivdi Holmes bo za spremembo izreka o krivdi zaprosil na novi obravnavi na sodišču v kraju Centennial. Holmes se namreč na obravnavi sredi marca ni želel izreči o krivdi, nato je sodnik določil, da se Holmes izreka za nedolžnega.

Konec marca so nato Holmesovi odvetniki vložili nepričakovan predlog, da bi se Holmes izrekel za krivega v zameno, da tožilstvo odstopi od zahteve za smrtno kazen in pristane na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Tožilstvo je kljub temu v začetku aprila napovedalo, da bodo za Holmesa zahtevali smrtno kazen.

Ubil 12 ljudi, ranil 58 Holmes je obtožen, da je 20. julija lani med polnočno premiero filma o Batmanu v kinu v Aurori ubil 12 ljudi in jih ranil najmanj 58. Obtožnica proti njemu vsebuje 166 točk in ga med drugim bremeni umora, poskusa umora in posedovanja eksplozivnih naprav. Sojenje se je začelo januarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin