Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
16.54

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Natisni članek

Rafa džihadisti vojna napad Izrael Gaza

Sreda, 26. 6. 2024, 16.54

3 mesece

Izraelska vojska nadaljuje z napadi na Gazo: ubitih najmanj 60 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
Gaza | Izraelska vojska nadaljuje z napadi na Gazo, kjer je po navedbah palestinskih oblasti v zadnjih 24 urah ubila najmanj 60 ljudi.  | Foto Reuters

Izraelska vojska nadaljuje z napadi na Gazo, kjer je po navedbah palestinskih oblasti v zadnjih 24 urah ubila najmanj 60 ljudi.

Foto: Reuters

Izraelska vojska nadaljuje z napadi na Gazo, kjer je po navedbah palestinskih oblasti v zadnjih 24 urah ubila najmanj 60 ljudi. O smrtnih žrtvah med drugim poročajo iz kraja Bejt Lahija na severu, begunskega taborišča Nuseirat v osrednjem delu Gaze in mesta Han Junis na jugu enklave, poroča portal katarske televizije Al Jazeera.

V izraelskih napadih na kraj Bejt Lahija je bilo ponoči ubitih najmanj 15 ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Še pet ljudi je bilo ubitih v izraelskem obstreljevanju taborišča Nuseirat. V mestu Han Junis sta bili ubiti dve osebi. Tarča napadov je bilo tudi mesto Gaza, kjer je civilna zaščita iz ruševin rešila 13 ljudi.

Ubit naj bi bil tudi eden od vodilnih članov palestinske militantne skupine Islamski džihad

Po navedbah izraelske vojske je bila ponoči v mestu Rafa ubita oseba, ki naj bi v zadnjih letih prek tamkajšnjega mejnega prehoda tihotapila orožje v Gazo. Vojska prav tako trdi, da je v torkovem napadu na mesto Gaza ubila enega od vodilnih članov palestinske militantne skupine Islamski džihad, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je v oblegani palestinski enklavi od 7. oktobra lani po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti ubila 37.718 ljudi. Samo v zadnjih 24 urah je bilo po navedbah oblasti v Gazi v izraelskih napadih ubitih 60 ljudi, še 140 pa ranjenih.

Protiletalski obrambni sistem, Izrael
Novice ZDA svarijo pred stopnjevanjem konflikta med Izraelom in Libanonom v regionalno vojno
Pokrovsk, Ukrajina
Novice V novih ruskih napadih v Ukrajini več mrtvih in ranjenih
Vladimir Putin
Novice Rusija posvarila ZDA pred posledicami zaradi ukrajinskega napada na Krim
Ne spreglejte