Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 6. 2024,
13.51

Osveženo pred

3 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Dmitrij Peskov Volodimir Zelenski Vladimir Putin Rusija ZDA Vojna v Ukrajini

Ponedeljek, 24. 6. 2024, 13.51

3 dni, 22 ur

Rusija posvarila ZDA pred posledicami zaradi ukrajinskega napada na Krim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Vladimir Putin | Ruski predsednik Vladimir Putin je ta mesec na srečanju z novinarji kritiziral zahodno dobavo orožja dolgega dosega Ukrajini in posvaril pred posledicami.  | Foto Guliverimage

Ruski predsednik Vladimir Putin je ta mesec na srečanju z novinarji kritiziral zahodno dobavo orožja dolgega dosega Ukrajini in posvaril pred posledicami.

Foto: Guliverimage

Rusko zunanje ministrstvo je danes ameriško veleposlanico Lynne Tracy poklicalo na pogovor zaradi ukrajinskega napada na Krim v nedeljo, saj so prepričani, da so zanj odgovorne ZDA. Ob tem so jih posvarili pred posledicami, so sporočili iz Kremlja.

Ameriški veleposlanici so dejali, da za to grozodejstvo Washington nosi enako odgovornost kot Kijev in da napad ne bo ostal nekaznovan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podobno so sporočili iz Kremlja, ko so ZDA posvarili pred posledicami. Govorec Kremlja Dmitrij Peskov je ob tem obtožil Washington, da ubija ruske otroke. "Vpletenost Združenih držav Amerike, neposredna vpletenost, zaradi katere so bili ubiti ruski civilisti, ne more ostati brez posledic," je novinarjem dejal Peskov.

"Kakšne bodo te posledice, bo pokazal čas," je dodal.

Rusija je sporočila, da je Ukrajina v nedeljo v napadu na Sevastopol uporabila raketo dolgega dosega, ki so jo dobavile ZDA in naj bi bila opremljena s kasetnim strelivom. Raketa je zadela območje pristaniškega mesta s peščenimi plažami in hoteli. Ubiti so bili štirje ljudje, med njimi dva otroka, ranjenih je bilo približno 150 ljudi.

Putin kritiziral dobavo orožja Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je ta mesec na srečanju z novinarji kritiziral zahodno dobavo orožja dolgega dosega Ukrajini in posvaril pred posledicami. Peskov je danes spomnil na te Putinove besede in dodal, da podatke o ciljih za ukrajinske napade zagotavljajo zahodne države.

Vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je na družbenih omrežjih sporočil, da je Krim Ukrajina in da mora Rusija zapustiti polotok. Svetovalec predsednika Volodimirja Zelenskega Mihajlo Podoljak pa je ocenil, da je Krim legitimen vojaški cilj.

Nataša Pirc Musar
Novice Varnostni sporazum z Ukrajino še usklajujejo
ukrajina
Novice Rusi za napad Ukrajincev obtožili Američane: Zagotovo bo dobil odgovor
Jevgenij Prigožin
Mnenja Obletnica spodletelega Wagnerjevega puča: kremeljske lekcije
Ne spreglejte