SiolNET. Novice Svet
0,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izpad elektrike povzročil zaprtje največjega letališča v ZDA #video

0,30

termometer

Zaradi požara v podzemnem objektu za elektriko je v nedeljo okoli poldneva po lokalnem času na največjem letališču v ZDA Hartsfield-Jackson v Atlanti zmanjkalo elektrike. Začela se je nočna mora za več tisoč potnikov, ki je trajala najmanj do polnoči in bo, v malce lažji obliki, še nekaj dni.

Hartsfield-Jackson je največje letališče v ZDA in eno večjih na svetu, saj tam dnevno naštejejo kar 275 tisoč potnikov, na leto pa okrog 104 milijone. V nedeljo je bilo odpovedanih več kot tisoč poletov od povprečno 2.500 na dan. Samo prevoznik Delta, ki ima tam svojo bazo, je odpovedal več kot 800 poletov.

Iz Atlante kar 12 ur ni vzletelo nobeno letalo

Letala, ki so že bila na poti do Atlante, so preusmerili drugam, vsa letala, ki pred izpadom elektrike še niso vzletela, pa so ostala na mestu, saj iz Atlante kar 12 ur ni vzletelo nobeno. Izpad elektrike je tako prizadel tudi letališča po celotnih ZDA in v tujini.

Župan Atlante Kasim Reed je zatrdil, da posledice požara odpravljajo hitro, kot je le mogoče, in da bodo za potnike poskrbeli. Tiste, ki so obtičali in nimajo kam, so začasno premestili v konvencijski center v Atlanti, kar malce spominja na New Orleans po orkanu Katrina.

Avtomati za hrano in pijačo niso delovali

Mestne oblasti so jih nahranile s piščanci iz restavracije za hitro hrano Chick-fil-A, saj na letališču ves dan niso mogli ne do hrane ne do vode, ker so bile restavracije zaprte, avtomati za hrano in pijačo pa brez elektrike niso delovali.

Izpad elektrike prizadel le letališče

Potnike, ki so pristali takoj po izpadu elektrike, so po več urah čakanja na letalih počasi le varno izkrcali, nato pa so tisti, ki so imeli povezave naprej, še več ur v temi čakali na rešitev. Izpad elektrike je prizadel le letališče in nobenega drugega dela Atlante.

Delta je za danes vnaprej odpovedala več kot 250 poletov iz Atlante in jih bo verjetno še več. Stanje se bo normaliziralo počasi, saj so letala zaradi povečanega prometa pred prazniki polna. Izpad elektrike je prizadel tudi druge letalske družbe, vendar v manjši meri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin