SiolNET. Novice Svet
0,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tukaj bodo v Italiji maske še obvezne do konca septembra

0,48

termometer

covid Italija | 1,2 milijona necepljenih Italijanov je prejelo obvestilo o globi zaradi neizpolnjevanja obveznosti v višini sto evrov. Številni nasprotniki cepljenja so se zoper globo že pritožili, še navaja APA. | Foto: Reuters
1,2 milijona necepljenih Italijanov je prejelo obvestilo o globi zaradi neizpolnjevanja obveznosti v višini sto evrov. Številni nasprotniki cepljenja so se zoper globo že pritožili, še navaja APA. Foto: Reuters

Italija do konca septembra podaljšuje obvezno nošenje mask na javnem prevozu, v bolnišnicah in domovih za ostarele, je danes povedal italijanski državni sekretar za zdravje Andrea Costa. Vlada naj bi ustrezen odlok v zvezi s tem sprejela v sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zaščitne maske po novem ne bo treba več nositi v kinodvoranah, gledališčih in na zaprtih športnih prireditvah. S tem bo Italija odpravila skoraj vse omejitve, povezane s pandemijo covid-19.

V sredo bo potekla veljavnost tudi ukrepu obveznega cepljenja za državljane, starejše od 50 let, ter ukrepu obveznega cepljenja šolskega osebja in vojaških uslužbencev. Ukrep še vedno ostaja v veljavi za zdravstvene delavce.

covid pass Novice EU podaljšala veljavnost covidnih potrdil do sredine prihodnjega leta

V januarju v Italiji uvedli cepljenje za določene skupine

Italija je obvezno cepljenje za določene skupine uvedla januarja. Kljub temu 3,3 milijona Italijanov, starejših od 50 let, oziroma 12 odstotkov ostaja necepljenih.

1,2 milijona necepljenih Italijanov je prejelo obvestilo o globi zaradi neizpolnjevanja obveznosti v višini sto evrov. Številni nasprotniki cepljenja so se zoper globo že pritožili, še navaja APA.

Italija je sicer 1. junija odpravila pogoj PCT za vstop v državo, ki je tako ostal obvezen samo še za obisk zdravstvenih institucij in domov za ostarele.

Italijanski reševalci Novice V Italiji našli pogrešan helikopter in sedem trupel

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin