Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2018,
15.37

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Natisni članek

Interpol Kitajska izginotje Meng Hongvej

Sobota, 6. 10. 2018, 15.37

5 let, 12 mesecev

Interpol od Kitajske zahteva informacije glede Mengovega izginotja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Meng Hongwei, vodja Interpola | Predsednika Interpola pogrešajo od minulega tedna, ko je iz Francije odletel na Kitajsko. | Foto Reuters

Predsednika Interpola pogrešajo od minulega tedna, ko je iz Francije odletel na Kitajsko.

Foto: Reuters

Vodstvo Interpola je od kitajskih oblasti uradno zahtevalo informacije o pogrešanem predsedniku Interpola Mengu Hongveju. Dodali so, da se veselijo uradnega odgovora Pekinga glede pogrešanega predsednika.

Menga Hongveja njegova družina pogreša od minulega tedna, ko je iz Francije odpotoval na Kitajsko. Francosko tožilstvo je zaradi izginotja predsednika Interpola že sprožilo preiskavo.

Meng Hongwei, vodja Interpola
Novice Izginil vodja Interpola

Peking se na izginotje Menga še ni odzval

Hongkonški časnik South China Morning Post, ki se sklicuje na vire iz Kitajske, je medtem poročal, da zaradi Mengovega izginotja preiskava poteka tudi na Kitajskem. Takoj po pristanku letala naj bi prvega moža Interpola odpeljali na zaslišanje. Časnik piše, da je Meng na Kitajsko prispel prejšnji teden. Uradni Peking se na izginotje do zdaj še ni odzval.

Meng je prvi državljan Kitajske na čelu Interpola, za štiriletni mandat je bil izvoljen leta 2016. Pred tem je bil namestnik kitajskega ministra za javno varnost, s čimer je po navedbah kritikov dobil nadzor nad tajno policijo. Organizacije za človekove pravice so bile do njegovega imenovanja za predsednika Interpola kritične.

Ne spreglejte