Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
21.05

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81

Natisni članek

Izrael Gaza glasbenik igralec Idan Ahmedi

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 21.05

3 mesece, 3 tedne

Igralec iz priljubljene serije huje ranjen na bojišču v Gazi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,81
snemanje, izraelska serija, Fauda | Snemanje serije Fauda  | Foto Guliverimage

Snemanje serije Fauda

Foto: Guliverimage

Igralec Idan Amedi iz priljubljene serije Fauda je bil kot rezervist izraelske vojske (IDF) huje ranjen na bojišču v Khan Yunisu v Gazi.

Idan Amedi s pravim hebrejskim imenom Idan Ben Tova, eden izmed zvezdnikov priljubljene serije Fauda, ki se je v Gazi boril na strani Izraelskih obrambnih sil, je bil v današnjem spopadu na bojišču v Khan Yunisu v Gazi huje ranjen, je sporočil tiskovni predstavnik izraelske vojske.

Neuradna poročila, ki krožijo na družbenih omrežjih, pravijo, da je bil resno ranjen med bojem v protiteroristični operaciji izraelske vojske (IDF), poroča Jeruzalem Post. Da je bil član in igralec iz priljubljene izraelske serije ranjen v boju, so potrdili tudi na profilu serije Fauda (kar pomeni kaos) na omrežju X.

Amedi se je v prvih dneh vojne odšel borit v Gazo kot rezervist in na svojem profilu na Instagramu redno objavljal posnetke z bojišča, novembra je med drugim objavil tudi videoposnetek, v katerem je spregovoril, da prizori niso iz serije Fauda, temveč iz realnega sveta. "To ni prizor iz Faude, to je resnično življenje," je povedal v posnetku, posnetem pred vojaško operacijo, in dodal, da so njega in njegove sovojake motivirale njihove skrbi za žrtve Hamasovega pokola 7. oktobra. "Naj Bog in mi maščujemo njihovo kri," je takrat povedal.

Seriji Fauda se je pridružil v drugi sezoni

Amedi je svojo kariero začel kot glasbenik in nastopil tudi v osmi sezoni izraelskega tekmovanja talentov. Na tem tekmovanju in v svoji karieri je izdal številne pesmi, povezane s svojo vojaško službo. Izdal je že več priljubljenih albumov, njegove pesmi pa imajo na YouTubu že več milijonov ogledov.

Priljubljeni seriji Fauda, ki jo producira Studio Yes in je na Netflixu postala svetovna uspešnica, se je Amedi pridružil v drugi sezoni v vlogi Sagija, člana protiteroristične enote, ki jo vodi Doron (igra ga Lior Raz). V zadnjih sezonah je začel romanco s kolegico Nurit (ki jo igra Rona Lee-Shimon), prav tako članico protiteroristične enote.

Za zdaj o Amedijevem zdravstvenem stanju ni znanih podrobnosti, številni oboževalci po vsem svetu pa mu želijo, da bi po poškodbah čim hitreje okreval.

Preberite še:

Benjamin Netanjahu
Mnenja In vojni zločinec leta je …
Gaza
Novice Izrael razkril, kaj namerava narediti z Gazo
Eman Al-Kholi, Rafa
Novice Več kot 10 otrok v Gazi vsak dan izgubi okončino
Izraelsko bojno letalo, F-35
Novice V izraelskem napadu ubita dva novinarja v Gazi. Izrael njun uboj opravičuje.
Ne spreglejte