Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 8. 2022,
15.30

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

23

Natisni članek

hrana zastrupitev Črna gora Budva

Sobota, 27. 8. 2022, 15.30

1 leto, 8 mesecev

Hotel v Budvi, kjer so se zastrupili tudi Slovenci, zaprli že osmič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

23

Hotel Loza, Budva | V hotelu, ki so ga pristojni že večkrat zaprli, so sedemkrat nezakonito odstranili plombe.  | Foto Facebook

V hotelu, ki so ga pristojni že večkrat zaprli, so sedemkrat nezakonito odstranili plombe.

Foto: Facebook

V Budvi se je v enem od hotelov zastrupilo več kot sto turistov, med njimi tudi Slovenci, so v soboto poročali hrvaški mediji. Zaradi želodčnih težav so številni obiskali zdravstvene ustanove. Hotel Loza so v nekaj mesecih zaprli že osmič, pa je v nedeljo sporočila direktorica Uprave za inšpekcijske zadeve Ana Vujošević.

"Vse nastanitvene enote v hotelu (sto sob, op. a.), restavraciji in kuhinji so zapečatene. Torej kompleten objekt," je dejala Vujoševićeva za portal RTCG in poudarila, da so bile pred tem sedemkrat nezakonito odstranjene plombe, kar je po črnogorski zakonodaji kaznivo dejanje.

Turisti so se zastrupili v hotelu, ki so ga zaradi neupoštevanja zdravstvenih in sanitarnih predpisov zaprli že večkrat. Večinoma gre za turiste iz Poljske, Slovaške, Hrvaške, Italije in Slovenije. Ti so obiskali zdravstvene ustanove v Kotorju, Baru in na Cetinju. Nekateri so namreč potovali po državi in so pomoč poiskali v različnih mestih.

Iz Splošne bolnišnice Kotor so za časopis Dan potrdili, da so v petek sprejeli večje število turistov z želodčnimi obolenji.

Črnogorski inštitut za javno zdravje je iz hotelskih prostorov že odvzel vzorce in jih poslal na analizo, da bi ugotovili vzrok zastrupitve turistov.

Med zastrupljenimi tudi otroci

"Sinoči okoli 22. ure smo v kotorsko bolnišnico sprejeli 30 ljudi, med katerimi je bilo veliko otrok, starih od 15 do 16 let. Vsi so imeli akutni sindrom – bruhanje. Hitro so jih oskrbeli, danes zjutraj pa so jim ponovno opravili laboratorijske analize. Okoli 11. ure so jih iz bolnišnice izpustili," je za črnogorski časopis Dan v soboto povedal direktor bolnišnice Davor Kumburović.

Predsednik Občine Budva Milo Božović pa je dejal, da bo turistom, ki imajo zdravstvene težave, če bo treba, zagotovil namestitev in prevoz.

reševalec rešilec reševalno vozilo prva pomoč
Novice Nov izbruh bolezni še v šoli v naravi v Ankaranu, trije otroci v bolnišnici
Roman Abramovič
Novice So res zastrupili ruskega milijarderja?
Policija, gasilci
Novice Ljubljana: z ogljikovim monoksidom se je zastrupila štiričlanska družina
Ne spreglejte