Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2020,
11.27

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

5

Natisni članek

COVID-19 okužba Koronavirus Hrvaška

Nedelja, 25. 10. 2020, 11.27

3 leta, 5 mesecev

Hrvaška v rdečih številkah, padel nov rekord okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

5

Hrvaška, koronavirus | Na Hrvaškem so zabeležili 2.421 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. | Foto Reuters

Na Hrvaškem so zabeležili 2.421 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj.

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 2.421 primerov novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. V zadnjem dnevu je umrlo osem ljudi, je dopoldne sporočil štab civilne zaščite. Dnevno število na novo okuženih na Hrvaškem je v petek prvič preseglo dva tisoč.

V bolnišnicah se zdravi 825 ljudi, od tega jih je 58 na ventilatorjih. V soboto so na Hrvaškem testirali 8.520 ljudi, poroča STA. Največ novih okužb so zabeležili v Zagrebu, in sicer kar 976. Med drugim so okužbe zabeležili v treh zagrebških domovih za starejše, pa tudi v petih osnovnih in 12 srednjih šolah v hrvaški prestolnici.

Hrvaška
Novice Na Hrvaškem več kot dva tisoč novih okužb

V ponedeljek novi ukrepi za zajezitev virusa

Na Hrvaškem bodo v ponedeljek uveljavili nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb, ki bodo po besedah notranjega ministra Davorja Božinovića veljali dva tedna, nato pa se bodo odločili o njihovem podaljšanju ali odpravi. Od ponedeljka bodo prepovedana vsa zbiranja več kot 50 ljudi na javnih dogodkih, medtem ko bo za poroke, pogrebe in druge zasebne dogodke veljala omejitev 30 ljudi.

Športna tekmovanja bodo lahko potekala samo brez gledalcev, vsi dogodki pa se morajo končati do 22. ure, razen porok, ki lahko trajajo do polnoči, je na novinarski konferenci povedal Božinović. Uvedli bodo tudi prepoved prodaje alkohola od polnoči do 6. ure, uporaba mask pa bo obvezna tudi na prostem, kadar ni mogoče vzdrževati razdalje med ljudmi. Maske bodo obvezne tudi na pokopališčih.

V Zagrebu bodo, če bo to potrebno, bolnike s covid-19 namestili tudi v zagrebško športno dvorano Arena. Tam bi lahko namestili več kot tisoč postelj. | Foto: V Zagrebu bodo, če bo to potrebno, bolnike s covid-19 namestili tudi v zagrebško športno dvorano Arena. Tam bi lahko namestili več kot tisoč postelj.

Novi ukrepi glede zbiranja pa ne veljajo za kulturne dogodke, verske obrede ter razstave in muzeje, saj zanje veljajo posebna določila. Delodajalci morajo prepovedati prihod na delo delavcem, ki imajo temperaturo ali okužbe dihal, sicer pa morajo, če je le mogoče, delavcem odrediti delo od doma.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš pa je napovedal, da bodo, če bo treba, zagrebško športno dvorano Arena uporabili za oskrbo bolnikov s covid-19 z blažjo ali srednje težko klinično sliko. Kot je pojasnil, bodo osebje zagotavljale različne bolnišnice, tja pa lahko po njegovih besedah namestijo več kot tisoč postelj.

Ne spreglejte