Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2020,
11.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

43

Natisni članek

epidemija Koronavirus okužba

Četrtek, 20. 8. 2020, 11.00

3 leta, 8 mesecev

Še en rekord na Hrvaškem: potrdili kar 255 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

43

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Danes je na Hrvaškem vnovič padel rekord, saj so v zadnjih 24 urah ob 2.397 opravljenih testih potrdili 255 novih primerov. Največ okužb je bilo potrjenih v splitsko-dalmatinski županiji (75) in prestolnici Zagreb (44). Nemčija je del Dalmacije razglasila za tvegano območje. 

koronavirus
Novice V Sloveniji v sredo potrdili 43 novih okužb

Po včerajšnjem rekordu so danes na Hrvaškem dosegli nov rekord in potrdili 255 novih primerov okužbe s koronavirusom. Aktivno okuženih je 1.689. 127 bolnikov je zaradi bolezni covid-19 hospitaliziranih, od tega jih je 13 priklopljenih na ventilator. V zadnjih 24 urah za posledicami bolezni covid-19 ni umrl nihče, skupno število umrlih ostaja pri 168. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem ugotovili prvi primer, pa do danes so ob 144.521 opravljenih testih tako potrdili 7.329 okužb na koronavirus. 5.472 ljudi je ozdravelo. 

Hrvaška na rdeči seznam tudi za Nemce in Britance

Včeraj so sicer pri naših južnih sosedih potrdili največ okužb od začetka epidemije – 219. Zaradi porasta okuženih bo Slovenija Hrvaško z današnjim dnem po popoldanski seji vlade uvrstila na rdeči seznam, kar pomeni, da bo ob vrnitvi iz te države odrejena 14-dnevna karantena. Odlok o karanteni bo začel veljati v petek opolnoči. 

Podobno so medtem danes storili tudi v Nemčiji, kjer je nemški inštitut za nevarni območji razglasil šibeniško-kninsko in splitsko-dalmatinsko županijo, zato bo nemško zunanje ministrstvo državljanom odsvetovalo potovanje v ta dva dela Hrvaške. V Nemčiji velja, da morajo potniki, ki pridejo iz držav oziroma delov držav, ki so označeni kot tvegani, opraviti test na novi koronavirus in ostati v domači karanteni, dokler ne dobijo negativnega rezultata.

Kriterij, da je območje označeno za tvegano, je, da v preteklih sedmih dneh število okužb preseže 50 na 100 tisoč prebivalcev. Britanski mediji poročajo, da bo vlada v Londonu Hrvaško še danes umaknila s seznama varnih držav, za katere ob vrnitvi na Otok ne velja obvezna 14-dnevna karantena. Na tem seznamu sta med drugim že Španija in Francija, piše STA.

Jelko Kacin
Novice Kacin: Slovenija bo uvedla karanteno za vse, ki se bodo vrnili iz Hrvaške #video

 

Ne spreglejte