Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2020,
10.26

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

Natisni članek

Slovenija Koronavirus

Četrtek, 20. 8. 2020, 10.26

3 leta, 8 mesecev

V Sloveniji v sredo potrdili 43 novih okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

28

V Sloveniji so v sredo opravili 1.168 testov na novi koronavirus in potrdili 43 okužb. Umrl ni noben bolnik z boleznijo covid-19. Na zdravljenju v bolnišnicah je 17 bolnikov, od tega sta dva na intenzivni negi, kažejo podatki, ki jih je objavila vlada. Iz bolnišnic v domačo oskrbo so odpustili tri bolnike.

Toliko okuženih (43) smo v Sloveniji nazadnje potrdili 3. aprila, le mesec dni po potrditvi prvega primera.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 313 ljudi. Od začetka epidemije je bila okužba z novim koronavirusom potrjena pri 2.536 ljudeh, umrlo pa je 129 bolnikov z boleznijo covid-19.

 

Največ novih okužb so potrdili v Ljubljani

V sredo so največ novih okužb potrdili v Ljubljani (deset), po štiri v Celju in Tržiču, tri v Črnomlju, Šentjurju in Ilirski Bistrici. Po eno okužbo so včeraj potrdili v naslednjih občinah: Novo mesto, Maribor, Lukovica, Domžale, Ig, Medvode, Metlika, Rečica ob Savinji, Zagorje ob Savi, Zreče, Ankaran, Ljubno, Miren - Kostanjevica, Mirna, Radeče in Štore, kažejo podatki sledilnika covid-19.

V sredo so 10 okužb potrdili pri posameznikih, starih med 15 in 24 let, 11 v starostni skupini 25-34 let, sedem v skupini med 35 in 44 let in štiri med 45 in 54 let. Eno okužbo so potrdili med starimi od 55 in 64 let, pet med osebami od 65 in 74 let ter tri v starostni skupini med 75 in 84 let. Po ena okužba je bila potrjena tudi v starostnih skupinah 85 in več let ter od pet do 14 let, kažejo podatki sledilnika, piše STA.

V torek so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 37 ljudeh, dan prej pri 27, v nedeljo pri 13 in v soboto pri 15. 

Vse več okužb uvoženih

Zadnjih nekaj tednov povečano število okužb potrdimo tudi na račun vnosov iz Hrvaške. V preteklem tednu (od 10. do 16. avgusta) smo na primer v Sloveniji potrdili 174 primerov okužbe. Od tega je bilo 80 primerov uvoženih iz tujine, največ iz Hrvaške – 64.

mejni prehod, Hrvaška
Novice Slovenski dopustniki imajo čas za vrnitev iz Hrvaške do ponedeljka zvečer

Gre večinoma za mlade ljudi, ki so se pri sosedih udeleževali zabav v klubih. Ti imajo večinoma blage simptome ali pa jih nimajo, lahko pa okužijo ranljive skupine, starejše in imunsko oslabljene, ki so bolj dovzetni za zaplete pri prebolevanju.

Hrvaška na rdečem seznamu

Slovenska vlada bo danes Hrvaško umestila na rdeči seznam, saj pri naših sosedih opažajo velik porast novih okužb. Karantena bo začela veljati v petek ob polnoči. Kdorkoli bo želel iti na dopust in bo od petka zjutraj odpotoval na Hrvaško, mora vedeti, da njega in člane njegove družine čaka 14-dnevna karantena ob vrnitvi. Tisti, ki so že tam, bodo imeli do konca tedna čas za vrnitev v Slovenijo brez omejitev.

N95, zaščitna maska
Novice Koliko zaščitne opreme ima Slovenija v skladiščih

 

Ne spreglejte