SiolNET. Novice Svet
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška policija prijela osumljenca za podtaknjen eksploziv na Reki

0,17

termometer

Hrvaška policija, marica | Preiskava omenjenih dogodkov še poteka, prav tako poteka kriminalistična preiskava, da bi ugotovili dejstva in okoliščine v zvezi s postavljenimi eksplozivnimi napravami. | Foto: policijska uprava Istarska
Preiskava omenjenih dogodkov še poteka, prav tako poteka kriminalistična preiskava, da bi ugotovili dejstva in okoliščine v zvezi s postavljenimi eksplozivnimi napravami. Foto: policijska uprava Istarska

Policija Primorsko-goranske županije je v soboto prijela dva človeka, ki ju sumijo povezave z nizom podtaknjenih eksplozivnih naprav na območju Reke, od katerih je zadnja eksplodirala v noči na danes. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je dejal, da so primeri očitno povezani, s prijetjem osumljencev pa je bila odpravljena neposredna nevarnost.

Policisti so okoli polnoči pred trgovskim središčem na območju Kostrene pri Reki prijeli dva človeka, državljana Nemčije in Hrvaške. Osumljena sta, da sta pred tem v bližini trgovskega središča Pećine postavila eksplozivno napravo, ki je nato eksplodirala, je danes sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Poškodovanih v eksploziji ni bilo, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osumljenca naj bi nameravala po poročanju hrvaškega časnika Jutarnji list postaviti eksplozivno napravo še v Kostreni, kjer pa ju je policija prijela.

Policija osumljenca povezuje tudi z eksplozijo 21. maja na Vežici na Reki, kjer je nekaj pred polnočjo odjeknilo pred tamkajšnjim trgovskim središčem. Pri tem je bilo uničeno steklo na vratih središča, medtem ko poškodovanih v incidentu ni bilo.

Preiskovalci po poročanju Jutarnjega lista menijo, da so bile bombe postavljene z namenom pritiska na hrvaško trgovsko verigo Plodine. Vse eksplozivne naprave so bile namreč postavljene pred trgovskimi središči tega trgovca.

Notranji minister Božinović je danes dejal, da so primeri postavitve eksplozivnih naprav na območju Reke očitno povezani in imajo mednarodno dimenzijo. Dodal je, da je policija s prijetjem dveh osumljencev odstranila neposredno nevarnost.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin