SiolNET. Novice Svet
1,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška bo letos imela na voljo 11 gasilskih letal

1,01

termometer

hrvaška, požar, kanader, letalo za gašenje | Hrvaška je imela lani na začetku sezone požarov na voljo zgolj tri kanaderje, letos jih bo imela pet.  | Foto: Reuters
Hrvaška je imela lani na začetku sezone požarov na voljo zgolj tri kanaderje, letos jih bo imela pet. Foto: Reuters

Hrvaška vstopa v sezono gozdnih požarov s petimi kanaderji in šestimi air tractorji, danes poroča hrvaški časnik Večernji list. S tem na Hrvaškem upajo, da se izognejo lanskoletnemu zdrsu, ko so imeli gasilci zaradi vzdrževanja na voljo pomoč zgolj šestih letal, eno od teh pa je poleti pomagalo tudi gasiti požare na Krasu.

Hrvaška je imela lani na začetku sezone požarov na voljo zgolj tri kanaderje in tri air tractorje, kar je sprožilo niz medsebojnih obtožb med obrambnim ministrstvom in centrom za vzdrževanje zračnih plovil ZTC v Veliki Gorici.

Poleg 11 gasilskih letal bo gasilcem v pomoč pri gašenju požarov še en prilagojeni transportni helikopter hrvaške vojske, za potrebe izvidniških letov pa en Pilatus PC-9.

Ministrstvo za obrambo bo prav tako na razpolago dalo 200 vojakov, desantni čoln, nekaj hitrih gumenjakov in brezpilotne letalnike hrvaške vojske, poročanje časnika povzema hrvaška tiskovna agencija Hina.

Planet 18 Planet TV Trije Slovenci naj bi skušali oprati več kot milijon evrov #video Hrvaška policija Novice Na Hrvaškem umrl slovenski motorist
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin