Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
10.36

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

poslovne zamisli Hrvaška pranje denarja Planet 18 Planet TV

Petek, 24. 3. 2023, 10.36

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Trije Slovenci naj bi skušali oprati več kot milijon evrov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Informativna oddaja Planet 18, vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite.

Planet 18
Planet TV Denar iz Slovenije naj bi v BiH romal zaradi utaje davkov #video

Hrvaška policija je najverjetneje porušila rekord v najdaljši preiskavi suma kaznivega dejanja. Kot kaže, so po kar 13 letih končali preiskavo nakupov nepremičnin Mihaela Karnerja v Istri in na Kvarnerju. Kot poročajo, naj bi trije Slovenci denar, zaslužen s prodajo steroidov v ZDA med letoma 2002 in 2010, vlagali v nepremičnine. Izsledke preiskave so zdaj predali tožilstvu. A ne le, da je zadeva tudi po hrvaški zakonodaji že zdavnaj zastarala, Karnerja so zaradi suma pranja denarja tudi v tem primeru medtem pri nas že oprostili.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Na uradni spletni strani Policijske uprave Istre objavijo novico o končani preiskavi hrvaških kriminalistov. Trije Slovenci naj bi skušali oprati več kot milijon evrov s prodajo steroidov v ZDA nezakonito zasluženega denarja. Ta finančna sredstva so vlagali v nakup nepremičnin na območju Istre in Kvarnerja tako v svojem imenu kot tudi podjetij v njihovi lasti. Vse to z namenom prikrivanja nezakonitega izvora denarja,  pojasnjujejo in dodajajo, da zadevo zdaj prevzema tožilstvo. Sum je najprej padel na Dejana Donka, ki se je ob Mihaelu Karnerju znašel na seznamu oseb, zoper katere so ZDA uvedle sankcije. Najdemo ga namreč kot direktorja družbe Aksiom, ki se ukvarja s preprodajo nepremičnin v hrvaški Istri. A navedene trditve je Mihael Karner zavrnil. 

Sporne naj bi bile vila Romarius, danes Lauirania, ki se nahaja tik nad Lovranom, ter še tri parcele v bližini. 650 kvadratnih metrov veliko vilo s popolnim luksuzom, iz katere vam ne bo treba niti iti do le 200 metrov oddaljene plaže, saj ima tako zunanji kot tudi notranji bazen in celo lastni fitnes, lahko na spletu brez težav najamete. Če vam 1.200 evrov na dan, toliko namreč znaša poleti cena, ne predstavlja težave, seveda. Če pa je ne želite deliti z nikomer, jo lahko za tri milijone evrov in pol preprosto tudi kupite. Plomb na njej, kot tudi vili v avstrijskem mondenem letovišču, kjer so Karnerja pred dvanajstimi leti policijski specialci aretirali zaradi spletne prodaje steroidov v ZDA, namreč že dolgo ni več.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: UKCLJ ostal brez vodilnega otroškega srčnega kirurga – kaj to pomeni za otroke? Po več krajih danes opozorilni protest kmetov zaradi nezadovoljstva. Pa tudi o izkoriščanju delavcev. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Ni skakalca, ki ne ve, kdo je bil Gorišek #video
Planet 18
Planet TV Nas aprila čaka stavka poštnih delavcev? #video
Planet 18
Planet TV Namesto 58 upravnih enot le še 12? #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte