SiolNET. Novice Svet
2,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francija v boj s četrtim valom: kazni za podjetja od 1.500 evrov

2,08

termometer

Emmanuel Macron
Francoski predsednik Emmanuel Macron Foto: Reuters

Francija je omilila napovedane ukrepe za boj s četrtim valom epidemije covid-19. Podjetjem, ki ne bodo preverjala, ali so njihove stranke cepljene oziroma ali so opravile PCR-test, ne grozi več 45 tisoč evrov kazni, temveč le 1.500 evrov.

Obvezno cepljenje zdravstvenih delavcev in obisk prireditev le s posebno zdravstveno dovolilnico (t. i. health pass), ki bo razkrila, ali je oseba cepljena oziroma ali je v zadnjih 48 urah opravila PCR-test, sta le dva izmed ukrepov Francije v boju s četrtim valom epidemije covid-19. Kdaj točno bodo ukrepi, ki jih je predsednik Francije Emmanuel Macron napovedal pretekli teden, začeli veljati, francoska vlada včeraj še ni znala pojasniti. Predstavnik vlade je dejal le, da se bo to zgodilo v enem mesecu, poroča France24.

macron Novice Kako je jezni Francoz Macronu primazal zaušnico #video

Ljudje na ulicah zaradi prelomljenih obljub

Je pa francoska vlada včeraj omilila nekatere napovedane ukrepe. Kazni za podjetja, ki ne bodo preverjala, ali imajo njihove stranke posebno zdravstveno dovolilnico, so znižali s 45 tisoč evrov na 1.500 evrov. Ob tem vlada sicer poudarja, da bodo kazni za ponavljajoče se nepravilnosti narasle. Zdravstvena dovolilnica bo med drugim obvezna za obisk lokalov in restavracij ter uporabo vlakov in letalske polete.

Napoved novih ukrepov je pretekli teden po Franciji sprožila množične proteste. Macron je namreč še pred meseci obljubljal, da Francija nikoli ne bo pogojevala osebne svobode posameznika s posebno zdravstveno dovolilnico in da ta ne bo pogoj za svobodno gibanje.

Marine Le Pen Novice Je Marine Le Pen pred vzponom na oblast?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin