Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2022,
15.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

21

Natisni članek

nosečnost transspolnost transspolne osebe ženske ženske New Jersey zapor

Četrtek, 14. 4. 2022, 15.35

2 leti

V ženskem zaporu po spolnem odnosu s transspolnimi sojetniki zanosili dve zapornici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,77

21

zapor | V zavodu Edna Mahan lahko prebivajo tudi osebe, ki se imajo za transspolne, a operacije še niso opravile. Nekatere ženske so tudi prijavile spolne odnose med transspolnimi in cisspolnimi osebami. (Fotografija je simbolična.) | Foto Reuters

V zavodu Edna Mahan lahko prebivajo tudi osebe, ki se imajo za transspolne, a operacije še niso opravile. Nekatere ženske so tudi prijavile spolne odnose med transspolnimi in cisspolnimi osebami. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Reuters

V New Jerseyju sta v ženskem zaporu dve ženski zanosili, potem ko sta imeli spolne odnose s transspolnimi zaporniki. Dve noseči ženski, katerih identiteta še ni znana, sta zaprti v poboljševalnem zavodu Edna Mahan v Clintonu, ki ga je guverner New Jerseyja nameraval zapreti že lani.

V obeh primerih naj bi se spolna odnosa zgodila sporazumno. Ni še jasno, ali sta imeli noseči ženski odnos z isto transspolno osebo ali je šlo za različne osebe. V Edna Mahan je 27 transspolnih oseb in skupaj 800 žensk. Še vedno ni jasno, ali bosta ženski prekinili nosečnost ali ne.

V zavodu Edna Mahan lahko prebivajo tudi osebe, ki se imajo za transspolne, a operacije še niso opravile. Nekatere ženske so tudi prijavile spolne odnose med transspolnimi in cisspolnimi osebami.

Lisice, aretacija, kriminalec
Novice Pobeglega bolnika policisti lovili po novomeških ulicah

Leta 2021 v zapor prišle prve transspolne osebe

Leta 2021 sta se dve zapornici odločili za tožbo, v kateri sta želeli razveljaviti program o spolni identiteti, potem ko naj bi ju nadlegovale transspolne zapornice.

V Edna Mahan so prve transspolne zapornice prišle julija 2021, kar je bila posledica tožbe transspolne ženske iz leta 2019, ki je trdila, da je bila prisiljena živeti v moškem zaporu dobro leto in pol.

Ženska se je za to pozneje tudi finančno pogodila in prejela 125 tisoč dolarjev zaradi povzročene škode in 45 tisoč dolarjev iz odvetniških tarif.

"Ko sem bila prisiljena živeti v moškem zaporu, nisem vedela, ali bom iz njega sploh prišla živa. Ti spomini me še vedno strašijo," je povedala Sonia Doe, kot so jo uradno poimenovali v dokumentih.

Rashford Marcus
Sportal Najstnik v zapor, ker je žalil zvezdnika Manchester Uniteda

Zapor se redno srečuje s številnimi obtožbami

V zadnjih letih so se v zaporih Edna Mahan redno srečevali z obtožbami o vsesplošnih zlorabah in velikimi sistemskimi napakami.

Zlorabe zapornic naj bi potrdile tudi varnostne kamere in posnetki, ki so razkrili, da so bile zapornice s strani čuvajev večkrat brutalno pretepene, popršene s solzivcem in izvlečene iz svojih sob.

Ne spreglejte