Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2013,
8.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Cleveland ugrabitev

Torek, 9. 7. 2013, 8.34

8 let

"Dovolj sem močna, da sem šla skozi pekel z nasmeškom" (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Amanda Berry, Gina DeJesus in Michelle Knight so se po dveh mesecih, odkar jim je uspelo zbežati iz hiše ugrabitelja, posnele videoposnetek, v katerem se zahvaljujejo vsem, ki so jim pomagali.

Pred dvema mesecema je Amanda Berry, ki ima s svojim ugrabiteljem, 52-letnim Arielom Castrom, šestletno hčerko, vzbudila pozornost sosedov, ki so ji pomagali na prostost. Potem ko je poklicala na pomoč policijo, so v hiši našli še dve dekleti, Gino DeJesus in Michelle Knight, vse tri pa so bile pogrešane skoraj desetletje.

Zahvaljujejo se za moralno in finančno podporo V Clevelandu je njihova rešitev pomenila zmago nad zlom, ob tem pa se dekleta niso želela razkriti, kar pa so storile zdaj, po dveh mesecih. Vse tri so posnele triminutni videoposnetek, ki so ga objavile na YouTubu in v katerem se zahvaljujejo vsem za moralno in finančno podporo. Povedale so, da se zahvaljujejo družinam, prijateljem in javnosti, da so lahko na novo začele živeti svoje življenje.

Michelle Knight je tako v videoposnetku dejala, da si gradi "popolnoma novo življenje", in dodala: "Morda sem šla v pekel in nazaj, vendar sem dovolj močna, da sem šla skozi pekel z nasmeškom in dvignjeno glavo. Ne bom dovolila, da me situacija definira, jaz bom definirala situacijo. Ne želim, da me razjeda sovraštvo."

"Naj vas ne bo strah prositi za pomoč" Tudi starši Gine DeJesus, Felix DeJesus in Nancy Ruiz so se zahvalili za prispevke, pri tem pa je Ruizova spodbujala preostale starše, ki pogrešajo svoje ljubljene, naj se zanesejo na svoje sosede. "Računajte na svoje sosede. Naj vas ne bo strah prositi za pomoč," je dejala Nancy Ruiz. Kathy Jones, odvetnica Knightove, je povedala, da so se tri ženske samo želele zahvaliti ljudem v Clevelandu in po vsem svetu. Ljudje so jih že začeli prepoznavati po ulicah, zato so se odločile, da bodo spregovorile.

Ariel Castro, nekdanji voznik avtobusa, je obtožen v 329. točkah obtožnice, med njimi je obtožen ugrabitve vseh treh deklet in spolne zlorabe. Castro se je izrekel za nedolžnega.

Ne spreglejte