Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
8.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Francija policija DNK

Četrtek, 21. 11. 2013, 8.14

8 let

DNK aretiranega se ujema z vzorci DNK, zbranimi po napadih v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Franciji so sporočili ime moškega, ki so ga aretirali v sredo zvečer v zvezi s ponedeljkovim streljanjem v uredništvu časopisa Liberation in pred banko Societe Generale.

Gre za Abdelhakima Dekharja, ki je bil zaradi sodelovanja pri več umorih že bil zaprt. Sporočili so še, da se njegov DNK ujema z vzorci DNK, ki so jih zbrali na kraju dogodkov.

Notranji minister: Štiri leta je bil v zaporu zaradi sodelovanja pri več umorih v 90. letih Francoski notranji minister Manuel Valls je ponoči povedal, da je bil moški štiri leta v zaporu zaradi sodelovanja pri več umorih v 90. letih. Minister je še povedal, da vsi zbrani dokazi kažejo na to, da je bil moški vpleten v dogodke, zaradi katerih je osumljen.

Dekhar, ki je v poznih štiridesetih letih, je bil leta 1998 obsojen zaradi nakupa puške, ki sta jo v napadu, v katerem so bili oktobra 1994 ubiti trije policisti in voznik taksija, uporabila Florence Rey in njen ljubimec Audry Maupin.

Omenjeni zločin so sicer tedaj v Franciji primerjali z zločini razvpitih ameriških kriminalcev Bonnie in Clyda.

Aretirali so ga v podzemni garaži v predmestju Bois-Colombes Aretirali so ga v sredo zvečer v podzemni garaži v pariškem predmestju Bois-Colombes, ko je domnevno skušal storiti samomor. Ob aretaciji naj bi bil napol nezavesten.

Pariška policija je sporočila, da so ga prepeljali v bolnišnico in da za zdaj ni sposoben govoriti s preiskovalci.

So pa ugotovili, da se njegov DNK ujema z vzorci DNK, ki so jih zbrali na prizoriščih ponedeljkovih napadov in tudi petkovega incidenta na sedežu televizije BFMTV. Policija še ugotavlja motiv njegovih dejanj.

Ob aretaciji našli pismo, v katerem je medije obtožil sodelovanja v "fašistični zaroti" S tožilstva so sporočili, da so ob aretaciji pri Dekharju našli pismo, v katerem je medije obtožil sodelovanja v "fašistični zaroti". V pismu, za katero je tožilec Francois Molins dejal, da je precej zmedeno, je zapisal, da mediji sodelujejo v manipulaciji z množicami in da so novinarji plačani za to, da "državljani s polno žlico požirajo laži". V pismu je po navedbah tožilca kritiziral tudi politiko vlade do revnih predmestij.

V ponedeljkovem napadu v uredništvu Liberationa je bil huje ranjen fotograf. Potem ko je bil nekaj časa v kritičnem stanju, so v sredo sporočili, da se je njegovo stanje nekoliko izboljšalo ter da je spet pri zavesti in sam diha.

Ne spreglejte