Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2019,
7.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Natisni članek

predsedniške volitve republikanci demokrati Donald Trump Fox News

Četrtek, 7. 3. 2019, 7.46

5 let, 1 mesec

Demokrati odpovedali soočenje na televiziji Fox News

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

predsedniške debate | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nacionalni odbor ameriške demokratske stranke je včeraj odpovedal soočenje kandidatov za predsedniške volitve prihodnje leto na televiziji Fox News, češ da je televizija pristranska in tesno povezana z republikanci oziroma ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Donald Trump
Novice Trump za komunikacijskega direktorja Bele hiše postavlja nekdanjega podpredsednika televizije Fox News

Donald Trump je v odzivu napadel vse druge televizije in sporočil, da se ne bo udeležil nobenega soočenja kandidatov v njihovem prenosu.

cbs | Foto: Reuters Foto: Reuters Tri največje televizijske mreže

ZDA imajo tri velike kabelske televizije, ki informativne vsebine predvajajo ves dan. To so Fox News, ki je na strani republikancev, MSNBC, ki je na strani demokratov, in CNN, ki skuša najti sredino, a jo Trump označuje za levo.

ZDA imajo tudi druge velike televizijske mreže NBC, ABC, CBS in Fox, ki so do zdaj med predsedniškimi kampanjami lahko gostile in vodile soočenja kandidatov.

Do vstopa Donalda Trumpa v politiko so vse televizije razen morda MSNBC, ki se je oblikovala kot protiutež konservativni Fox News, veljale za nepristranske. Od Trumpa naprej so za republikance in Trumpove volivce vse televizije razen Foxa lažne in pristranske, skupaj s časniki, kot sta New York Times in Washington Post.

televizija fox | Foto: Reuters Foto: Reuters Demokrati: Fox News je propagandni aparat Trumpa

Demokrati so ugotovili, da ni vredno izgubljati časa s televizijo Fox News, ki je propagandni aparat Trumpa in republikancev.

Oči jim je odprlo poročanje revije New Yorker o neprimernem razmerju televizije s Trumpom in njegovo vlado. "Zaradi tega smo sklenili, da ta televizija ne more organizirati poštenega in nevtralnega soočenja naših kandidatov," je sporočil predsednik demokratske stranke Tom Perez.

Trump: Demokrati so blokirali Fox News

Trump je v odzivu tvitnil, da je to v redu, a bo sam storil enako z "mrežami lažnih novic" in radikalno levičarskimi demokrati v času splošne kampanje. Ta se začne, ko stranki izbereta vsaka svojega kandidata. Pri republikancih za leto 2020 ne bo demokracije, ker se je vrh stranke odločil, da bo podporo stranke užival le Trump.

Trumpova grožnja pomeni, da se lahko zgodi, da pred predsedniškimi volitvami v ZDA prihodnje leto ne bo televizijskih soočenj kandidatov. Televizija Fox News je izrazila užaljenost zaradi demokratske košarice in zagotovila, da je lahko nepristranska.

Donald Trump, letalo
Novice Ali ta prizor razkriva, da je Trump vedel za skrivnost globalne elite?
Ne spreglejte