Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2024,
10.45

Osveženo pred

2 uri, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88
Hrvaška tragedija dom starejših občanov morilec Daruvar

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 10.45

2 uri, 4 minute

Zaslišanje daruvarskega morilca: motiv za streljanje prepir z mamo zaradi plačevanja stroškov za dom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88
Daruvar | Dom starejših občanov v Daruvarju. | Foto Pixsell

Dom starejših občanov v Daruvarju.

Foto: Pixsell

Upokojeni vojaški policist Krešimir Pahoki je v ponedeljek vstopil v dom starejših občanov v Daruvarju in s strelnim orožjem ubil šest ljudi. Kot poročajo hrvaški mediji, so morilca zjutraj zaslišali in predali nadzorniku pripora, iz bolnišnice pa so sporočili, da se pri njih zdravijo še štirje ranjenci. Njihovo stanje je stabilno. 

V Domu starejših in nemočnih občanov na Mažuranićevi ulici v Daruvarju je bilo v ponedeljek ubitih šest ljudi. Upokojeni vojaški policist Krešimir Pahoki je vstopil v dom in začel streljati, pri čemer je na kraju dogodka umrlo pet ljudi, več pa je bilo ranjenih, kasneje je v bolnišnici umrla še ena oseba. Med umrlimi so pet stanovalk doma, med njimi mati morilca in negovalec Damir Fijala, ki v ponedeljek sploh ne bi smel delati, ampak je nadomeščal sodelavca, ki je na dopustu.

Morilca so zaslišali in predali nadzorniku pripora 

Pahoki je po napadu odšel v bližnjo kavarno, kjer so ga aretirali. Gre za upokojenega vojaškega policista, ki mu je leta 1996 Franjo Tuđman podelil spomenico domovinske hvaležnosti. To podeljujejo hrvaškim državljanom za častno in vzorno službo.

Kot so za Index potrdili na policiji, so daruvarskega množičnega morilca zjutraj zaslišali in predali nadzorniku pripora. To je bila njegova prva priložnost, da poda svoj zagovor, iz katerega bi policija lahko izvedela več o motivih tragedije brez primere.

Za zdaj je vse v domeni ugibanj, a motiv naj bi bil prepir z mamo zaradi plačila stroškov za dom, v katerem je bila nastanjena deset let. 

Po zaslišanju in zaključeni kriminalistični preiskavi so Pahokija predali pripornemu nadzorniku. Za zdaj ni podatkov, kam so ga prepeljali.

V bolnišnici so ostali pacienti s strelnimi ranami 

Ravnateljica bolnice v Pakracu Marina Major je dejala, da so v bolnišnici zadržali še štiri bolnike s težkimi poškodbami, a je dodala, da je njihovo stanje stabilno. 

"Pacienti, ki so ostali, so pacienti s strelnimi ranami. Dva pacienta z lažjimi poškodbami smo odpustili," je povedala Majorjeva in razkrila, da so med ranjenimi tudi zaposleni v domu. Dodala je, da so bolniki, oskrbovanci in zaposleni v domu dobili psihološko pomoč in lahko zanjo še vedno zaprosijo. 

dom starejših Daruvar
Novice Masaker v domu starejših občanov: moški ubil svojo mamo in še pet oseb #video
Krešimir Pahoki, domnevni stelec v Daruvarju
Novice To je moški, ki je po strelskem pohodu sedel v kavarno in si naročil pijačo
Ne spreglejte