Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2020,
18.55

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

Koronavirus Balkan

Sreda, 22. 7. 2020, 18.55

3 leta, 9 mesecev

Covid-19: WHO svari pred skrb vzbujajočimi trendi na Balkanu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Na jugu Evrope in območju Balkana je opaziti skrb vzbujajoč trend glede okužb z novim koronavirusom, je danes opozoril koordinator organizacije za nujno pomoč Michael Ryan. Ob tem priznava, da je najhujše žarišče še vedno v Amerikah, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Seveda je v Amerikah še vedno ogromno žarišče, Severni, Srednji in Južni Ameriki, ampak imamo začetek pospeševanja širjenja bolezni v Afriki," je povedal za irski radio Newstalk. "In tudi v Evropi, čeprav je ponekod v zahodni Evropi bolezen pod nadzorom, imamo nekatere skrb vzbujajoče trende v južni Evropi in na Balkanu. Torej še nismo čisto zunaj nevarnosti na evropskem kontinentu," je dodal, piše STA.

V Romuniji rekord

V več državah južne Evrope se novi koronavirus še naprej širi. V Romuniji, kjer živi okoli 19 milijonov ljudi, so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 1030 novih okužb. Skupno so potrdili 40.613 primerov novega koronavirusa, od tega je umrl 2101 človek. Romunska vlada je tako podaljšala stanje pripravljenost do sredine avgusta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Srbija | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Srbiji pa so v zadnjem dnevu potrdili še 426 novih okužb, umrlo je osem ljudi. V zadnjem dnevu so testirali rekordnih 11.521 oseb. Imajo pa v državi v bolnišnicah 4619 bolnikov, od tega 205 na ventilatorju, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

V sosednji Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili 324 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka epidemije covid-19 marca letos v tej državi. V BiH naj bi bilo trenutno aktivnih več kot 4500 okužb, piše STA.

Avstralija covid-19
Novice V Bosni in Hercegovini rekordno število novih okužb

Severna Makedonija je danes zabeležila 137 novih primerov okužb. Največ novih okužb, 64, so potrdili v Skopju. V zadnjem dnevu je umrlo deset ljudi, vsi so bili starejši od 60 let. Od začetka epidemije so v državi potrdili 9547 okužb, od tega je umrlo 442 ljudi. Aktivno okuženih je v Severni Makedoniji 4034 ljudi, od tega 1909 v Skopju, poroča makedonska tiskovna agencija Mia, še povzema STA.

Hrvaška, koronavirus
Novice Na Hrvaškem potrdili 108 novih okužb #video
Trendi Na Pagu trdijo, da so nočni klubi skoraj prazni. Posnetki kažejo drugače. #video
Ne spreglejte