Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 7. 2020,
10.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,97

20

Natisni članek

COVID-19 Hrvaška

Sreda, 22. 7. 2020, 10.20

3 leta, 9 mesecev

Na Hrvaškem potrdili 108 novih okužb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,97

20

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah pri 1.279 testih potrdili 108 novih okužb, dve osebi pa sta umrli, kažejo uradni hrvaški podatki. Dan pred tem so potrdili 49 novih okužb.

Aktivno okuženih je na Hrvaškem trenutno 1.127, 143 oseb je v bolnišnicah, od tega devet na respiratorju. Do zdaj so pri slovenskih južnih sosedih potrdili 4.530 okužb, umrlo je 125 oseb, testirali pa so 106.805 ljudi.

Med drugim so včeraj potrdili okužbo tudi pri ministru za upravo Ivanu Malenici, za zdaj pa še ni znano, kje se je okužil. Medtem se še vedno napoveduje zaostritev ukrepov. Neuradno naj bi hrvaška vlada razmišljala, da bi omejila združevanja na javnih prostorih na od 50 do 70 ljudi in skrajšala delovne čase nočnih klubov.

Trendi Na Pagu trdijo, da so nočni klubi skoraj prazni. Posnetki kažejo drugače. #video

Največ primerov v Istri in Vukovarsko-srijemski županiji

V Istrski županiji na Hrvaškem so v preteklih 24 urah opravili 277 testov na novi koronavirus, 19 je bilo pozitivnih, je danes sporočil istrski štab civilne zaščite. Pojasnili so, da je 11 okuženih že bilo v samoizolaciji, tri osebe pa so bile v stiku z okuženimi. Tri okužbe naj bi bile uvožene iz tujine, za dve pa vir okužbe še ni znan.

Hrvaška covid-19 | Foto: Reuters Foto: Reuters

Poudarili so, da je epidemiološko stanje v županiji pod nadzorom. V samoizolaciji v Istrski županiji je 294 ljudi, v preteklih 24 urah pa je okrevala ena oseba, so še dejali, povzema STA.

Največ okužb so potrdili v Vukovarsko-srijemski in Istrski županiji, in sicer po 19 novih primerov. Sledi Splitsko-dalmatinska županija, kjer so zabeležili 16 novih okužb.

Nacionalni štab civilne zaščite bo zbirne dnevne podatke za celotno državo objavil ob 14. uri. Pred tem bodo imeli sejo štaba, na kateri bodo odločali o novih ukrepih, predvsem glede družabnih dogodkov in glasbenih koncertov.

Včerajšnji podatki:

Hrvaška covid-19
Novice Na Hrvaškem potrdili 49 novih okužb. Okužen tudi deset dni star dojenček. #video

Na Madžarskem 487 aktivnih okužb z novim koronavirusom

Na Madžarskem je trenutno 487 okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 19 novih okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zaradi bolezni covid-19 zdravi 76 bolnikov, od tega štirje na ventilatorjih, poroča STA.

V Avstriji ponovno trimestna številka novih okužb

V Avstriji so v zadnjih 24 urah ponovno zabeležili trimestno številko novih okužb z novim koronavirusom. Kot je danes sporočilo avstrijsko notranje ministrstvo, sta se z virusom sars-cov-2 okužili 102 osebi. V državi je trenutno 1369 aktivnih okužb z novim koronavirusom, poroča STA.

V avstrijskih bolnišnicah se trenutno zdravi 111 bolnikov z boleznijo covid-19, od tega jih je 18 na intenzivnem zdravljenju. Doslej je v Avstriji zaradi nje umrlo 711 bolnikov. Pozitiven test na okužbo so skupno potrdili pri 19.929 ljudeh.

Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Kdaj bo Hrvaška na rdečem seznamu #izračun #video
Hrvaška. Obala. Morje. Plaža. Poletje.
Novice Obrazec za prestop meje s Hrvaško
Ne spreglejte