SiolNET. Novice Svet
1,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

CNN odpustil tri zaposlene, ker so prišli v pisarno necepljeni

1,54

termometer

CNN
TV-mreža je jasna: v pisarnah lahko delajo le polno cepljeni zaposleni. Foto: Guliverimage

Cenjena medijska hiša CNN je sporočila, da je prekinila sodelovanje s tremi zaposlenimi, ker so prišli v pisarno necepljeni proti covid-19.

HPV, cepivo Trendi Cepivo proti covidu-19 ni edino, za katero je bilo sprva nizko zanimanje

Kot poročata Reuters in The New York Times, ima predsednik družbe Jeff Zucker "ničelno toleranco za takšne primere", saj je že pred tem zahteval, da se vsi zaposleni, ki delajo v pisarni ali na terenu z drugimi zaposlenimi, cepijo.

"Vsi s področja novic, športa in studiev, ki bodo odslej prihajali v pisarno, morajo biti cepljeni. Glede tega smo bili jasni že več mesecev, zato ne bi smelo prihajati do zmede," je sporočil zaposlenim pri CNN-u.

Odslej bodo morali vsi ob vstopu pokazati potrdilo o cepljenju, medtem ko prej to ni bilo potrebno in so se zanašali na poštenost in iskrenost zaposlenih.

A v zadnjem tednu je vodstvo izvedelo za tri zaposlene, ki so prihajali v prostore necepljeni. Z vsemi so prekinili delovno razmerje, je pojasnil Zucker, obenem pa ni razkril, katera delovna mesto so zasedali, na kateri lokaciji so delali, niti, kako so odkrili, da niso cepljeni. CNN je odklonil dodatno komentiranje zadeve.

TV-mreža ima trenutno odprtih večino svojih pisarn za vse zaposlene, ki želijo tam delati po lastni izbiri, vendar pod pogojem, da so polno cepljeni.

Jeff Zucker pravi, da so se doslej zanašali na poštenost zaposlenih, vendar bodo zdaj morali preverjati potrdila o cepljenju. Jeff Zucker pravi, da so se doslej zanašali na poštenost zaposlenih, vendar bodo zdaj morali preverjati potrdila o cepljenju. Foto: Reuters

CNN pa ni edini – več večjih ameriških podjetij, vključno s Facebookom in Googlom, je sporočilo, da bodo od zaposlenih, ki se bodo vračali v pisarne, zahtevali cepljenje proti covid-19. Cenjeni časnik The Washington Post je šel celo dlje in cepljenje postavil kot pogoj za nadaljnjo zaposlitev.

Toda le malo podjetij je ob tem navedlo, kakšne bodo posledice za tiste, ki bodo kršili zahteve o cepljenju.

potnika ZDA Novice V ZDA več faz priprav za vstop cepljenih potnikov #video Jennifer Aniston Trendi Jennifer Aniston se ne druži z ljudmi, ki se nočejo cepiti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin