Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 3. 2020,
8.37

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

35

Natisni članek

Bill Clinton afera ZDA Monica Lewinsky

Petek, 6. 3. 2020, 8.37

4 leta, 1 mesec

Clinton končno pojasnil, zakaj si je privoščil afero z Monico Lewinsky

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

35

Nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton je v novi dokumentarni oddaji odkrito spregovoril o spolnem škandalu z Monico Lewinsky. Priznal je, da si je z intimnimi trenutki na napornem predsedniškem mestu lajšal občutek tesnobe.

Znameniti prizor Billa Clintona po aferi z Monico Lewinsky, ko je javno zanikal njuno seksualno razmerje.

Nekdanji demokratski predsednik Bill Clinton je po 25 letih spregovoril o spolnem škandalu s takrat 22-letno Monico Lewinsky, pripravnico v Beli hiši. V času predsedniške funkcije leta 1995 se je znašel v vrtincu seksualne afere, ki ga je privedla tudi do ustavne obtožbe, a ga s položaja ni odnesla. 

Lewinskyjeva je priznala oralne spolne odnose in zavrnila kaj več. Clinton je sprva zanikal vse obtožbe, tri leta kasneje pa je pod pritiskom dokazov priznal, da je imel z Lewinskyjevo neprimeren odnos.

Monica Lewinsky. Bill Clinton. | Foto: Getty Images Foto: Getty Images V dokumentarni oddaji, ki je sicer posvečena njegovi ženi Hillary Clinton, je po poročanju britanskega tabloidnega časnika Daily Mail pojasnil, da si je s spolnimi odnosi na službenem mestu lajšal občutek tesnobe. Prva epizoda dokumentarca bo na sporedu danes.

Delo predsednika naporno kot boks

Anksioznost ali tesnoba je bila, po njegovih besedah, posledica zahtevnega predsedniškega položaja. Službo je primerjal z boksom, kjer ga je pripravnica po 30 rundah izmučenega popeljala v drug svet. Intimni trenutki so mu, po njegovih besedah, zmanjšali občutek tesnobe. V opravičilo je dodal, da ljudje ne razmišljamo o tveganjih, zato delamo neumnosti.

V dokumentarcu z naslovom "Hillary", ki ga bo v štirih delih predvajal ameriški ponudnik videa na zahtevo Hulu, tudi obžaluje, da je afera močno zaznamovala prihodnje življenje Lewinskyjeve in pojasnil, kako se je ohladilo razmerje z ženo Hilllary.

Monica Lewinsky. Bill Clinton. | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

 

Ne spreglejte