SiolNET. Novice Svet
7,60

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Avstrijske oblasti preprečile domnevni teroristični napad na Dunaju

7,60

termometer

avstrijska policija
Policija je po prejetju namiga v sredini tega tedna aretirala 25-letnega Ahmeda A. in 31-letnega Alika B., ki še nimata kazenske kartoteke. Foto: STA

Avstrijska policija je ta teden aretirala dva Čečena, ki naj bi med božičem in silvestrovim načrtovala bombni napad na Dunaju. Spodnjeavstrijske oblasti so namig na domnevni napad dobile od zapornika, ki je bil domnevno v stiku z osumljenima, je v soboto poročal avstrijski časnik Kurier.

Policija je po prejetju namiga v sredini tega tedna aretirala 25-letnega Ahmeda A. in 31-letnega Alika B., ki še nimata kazenske kartoteke. Čečena sta trenutno v preiskovalnem priporu v Dunajskem Novem mestu, je potrdil vodja tamkajšnjega tožilstva Erich Habitzl.

Odvetnik 25-letnika Wolfgang Blaschitz je očitke označil za popoln nesmisel. Ahmed A. je po njegovih besedah dobro integriran športnik, ki po njegovem vedenju ni bil verski ali politični fanatik.

Njegov domnevni kolega Alik B. pa je družinski oče in so ga z aretacijo presenetili na delovnem mestu. Tudi 31-letnik zanika kakršnokoli vpletenost v načrtovanje terorističnega napada. Kot je pojasnil njegov odvetnik Florian Kreiner, je bil Alik B. z drugim osumljenim v stiku le po telefonu.

Osumljena bosta v priporu do najmanj 27. decembra, ko bodo odločali o morebitnem podaljšanju pripora. Več informacij za zdaj ni znanih.

danska policija Novice Na Danskem 20 aretiranih zaradi načrtovanja terorističnega napada

Komentarji

12

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • janez123 / 15.12.2019. ob 11:42 +23 - 4

  Avstrija jih kar dobro drži pod kontrolo, ne pustijo financiranja od zunaj pa tudi kontrolirajo kaj predavajo, če ne prav jih izženejo-imame.Naši loleki pa kar pustijo da delajo kar hočejo, pa tudi financirajo iz arabije , težava je ker so tudi med sabo v sporih šiiti in suniti...

  +23 - 4
 • annyka / 15.12.2019. ob 11:18 +18 - 4

  Katere dežele je pa Avstrija napadla, okupirala in izropala? Aja, neverniki so...

  +18 - 4
 • milancek / 15.12.2019. ob 13:46 +13 - 6

  ali imajo avstrijci tudi kakšno zblojeno fajonko?

  +13 - 6
delitve: 121
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin