Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
8.41

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

17

Natisni članek

streljanje Atene mafijski obračun

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 8.41

4 leta, 3 mesece

V Atenah obračun v restavraciji: med umrlimi tudi slovenski član črnogorske mafije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,75

17

V restavraciji na jugu Aten sta pod streli neznancev včeraj umrla dva moška, ki naj bi bila pripadnika črnogorske kriminalne združbe. Slovenska policija je medtem potrdila, da je bil eden od umorjenih državljan Slovenije, a brez stalnega prebivališča. 

Včeraj okoli 19. ure sta bila domnevna člana črnogorske kriminalne združbe na večerji s svojima soprogama in otroki. Kot poročajo črnogorski mediji, so v restavracijo prišli štirje zamaskirani neznanci. Ustrelili naj bi okoli dvajsetkrat, umrla sta dva moška, ki naj bi bila visoka člana kriminalne združbe, poškodovana pa je bila tudi še ena ženska, ki naj bi bila žena enega od umrlih. Kot poročajo črnogorski mediji, sta umrla Igor Dedović (43), ki naj bi bil celo vodja enega od črnogorskih klanov, in Stevan Stamatović (43).

Slovenska policija potrdila: eden izmed umrlih tudi slovenski državljan

Nekateri grški mediji so sprva poročali, da je imel Dedović slovenski potni list, spet drugi, da je imel slovaški ali hrvaški potni list. Da je imel ta poleg črnogorskega še slovensko državljanstvo, pa je danes potrdila tudi slovenska policija. "Eden od njih je tudi državljan Slovenije, vendar brez stalnega bivališča v Republiki Sloveniji," so za 24ur pojasnili na GPU Ljubljana in dodali, da ju je slovenska policija že v letu 2018 iskala zaradi možnosti, da bi se lahko nahajala ali skrivala tudi v Sloveniji.

"Zoper oba so namreč črnogorski pravosodni organi izdali mednarodni tiralici zaradi storitve več kaznivih dejanj v povezavi z organizirano kriminaliteto. Slovenska kriminalistična policija je v sklopu ciljnega iskanja omenjenih oseb do danes tesno sodelovala s policijami oziroma enotami ENFAST v regiji," je za 24ur še pojasnila policija.

V mafijski vojni umrlo že več kot 30 ljudi

Kot še navajajo mediji, naj bi šlo za mafijski obračun. Črnogorske Vijesti pišejo, da naj bi bila oba mrtva moška člana Škaljarskega klana, poimenovanega po delu Kotorja. Jutarnji list poroča, da je Škaljarski klan v vojni s Kavaškim klanom, ki prav tako prihaja iz Kotorja. Povod za vojno med klanoma, ki traja že od leta 2016, naj bi bilo izginotje 300 kilogramov kokaina dve leti prej. Od leta 2016 naj bi v vojni klanov umrlo že več kot 30 ljudi v Srbiji in Črni gori.

Za Igorjem Dedovićem je bila pred leti razpisana tiralica zaradi poskusa dvojnega umora dveh moških, ki sta bila blizu Kavaškemu klanu, še pišejo črnogorski mediji. 43-letnik je pred leti že preživel napad, ko so leta 2008 nanj v Kotorju streljali neznanci.

Ne spreglejte