Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
8.47

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

7

Natisni članek

ZDA otrok WikiLeaks Julian Assange

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 8.47

4 leta

Assange med bivanjem na ekvadorski ambasadi postal oče dveh otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

7

Julian Assange | Julian Assange in odvetnica Stella Morris sta v času njegovega bivanja na ekvadorski ambasadi v Londonu postala starša dveh sinov. | Foto Reuters

Julian Assange in odvetnica Stella Morris sta v času njegovega bivanja na ekvadorski ambasadi v Londonu postala starša dveh sinov.

Foto: Reuters

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange je v času bivanja v prostorih veleposlaništva Ekvadorja v Londonu skupaj z odvetnico iz Južne Afrike Stello Morris spočel dva sinova, ki sta danes stara eno in dve leti. To je britanskemu časniku Mail on Sunday v nedeljo zaupala Morrisova.

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange se je pred osmimi leti zatekel v ekvadorsko ambasado v Londonu, da bi se izognil aretaciji in izročitvi na Švedsko zaradi obtožbe spolnega napada, ki je vmes zastarala. Lani mu je Ekvador po poročanju STA odrekel zatočišče, britanska policija pa ga je aretirala. Trenutno Assange v zaporu čaka na sodni epilog ameriške zahteve po izročitvi.

Julian Assange
Novice Protesti pred obravnavo za izročitev Assangea #foto

Morrisova: Juliana imam zelo rada in se veselim poroke

Kot je povedala 37-letna Stella Morris, sta z Assangeem zaročena od leta 2017, otroka pa sta spočela na ekvadorski ambasadi, kar sta uspešno skrivala pred britanskimi opravljivimi mediji in javnostjo. Oba sinova, katerih rojstvo je Assange lahko opazoval po videopovezavi, sta britanska državljana.

Kot je povedala 37-letna Stella Morris, sta z Assangeem zaročena od leta 2017, otroka pa sta spočela na ekvadorski ambasadi, kar sta uspešno skrivala pred britanskimi opravljivimi mediji in javnostjo. | Foto: Reuters Kot je povedala 37-letna Stella Morris, sta z Assangeem zaročena od leta 2017, otroka pa sta spočela na ekvadorski ambasadi, kar sta uspešno skrivala pred britanskimi opravljivimi mediji in javnostjo. Foto: Reuters

Morrisova je novico o sinovih objavila, ker jo skrbi Assangeeva usoda v britanskem zaporu v času pandemije koronavirusa. "Juliana imam zelo rada in se veselim poroke," je dejala za časopis, ki je objavil tudi fotografijo Assangea z dojenčkom.

Julian Assange
Novice Assange: Trump mi je obljubljal pomilostitev, če rečem, da se Rusija ni vpletala

ZDA zahtevajo izročitev ustanovitelja WikiLeaksa

Assangeu želijo v ZDA soditi zaradi objav državnih skrivnosti na WikiLeaksu, med njimi zaupnih depeš State Departmenta in Pentagona, zaradi česar je morala v zapor že Chelsea Manning, ki je kot vojak Bradley Manning pred spremembo spola ukradla informacije v Iraku med vojno in jih predala WikiLeaksu.

Ne spreglejte