SiolNET. Novice Svet
3,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriško veleposlaništvo svojim državljanom: Zapustite Rusijo, preden bo prepozno

3,24

termometer

ruska vojska rusija moskva | "Državljani ZDA naj ne potujejo v Rusijo, tisti, ki tam prebivajo ali potujejo, pa naj nemudoma zapustijo Rusijo, dokler so na voljo omejene možnosti komercialnega potovanja," so še zapisali in državljane ZDA opozorili, da pravica do mirnega zbiranja in svoboda izražanja v Rusiji nista zagotovljeni. | Foto: Reuters
"Državljani ZDA naj ne potujejo v Rusijo, tisti, ki tam prebivajo ali potujejo, pa naj nemudoma zapustijo Rusijo, dokler so na voljo omejene možnosti komercialnega potovanja," so še zapisali in državljane ZDA opozorili, da pravica do mirnega zbiranja in svoboda izražanja v Rusiji nista zagotovljeni. Foto: Reuters

Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je izdalo varnostno opozorilo za ameriške državljane s sporočilom, da lahko Rusija osebam z dvojnim državljanstvom zavrne priznanje ameriškega državljanstva, onemogoči dostop do ameriške konzularne pomoči, jim prepreči odhod iz Rusije in jih vpokliče v vojsko, poroča Euroweeklynews.

V zvezi z mobilizacijo ruskih državljanov v oborožene sile v podporo invaziji na Ukrajino, ki jo je ruska vlada izdala 21. septembra, je danes ameriško veleposlaništvo v Moskvi izdalo varnostno opozorilo za ameriške državljane, ki prebivajo v Rusiji.

"Rusija lahko osebam z dvojnim državljanstvom zavrne priznanje ameriškega državljanstva, jim onemogoči dostop do ameriške konzularne pomoči, jim prepreči odhod iz Rusije in jih vpokliče v vojaško službo. Možnosti komercialnih letov so trenutno zelo omejene in pogosto niso na voljo v kratkem času. Kopenske poti z avtomobili in avtobusi so še vedno odprte," so zapisali v opozorilu.

Ameriško veleposlaništvo v Moskvi je svojim državljanom že prej izdalo podobno varnostno opozorilo s smernicami o varnosti in potovanjih iz Rusije, so v odgovoru sporočili tudi z ameriškega veleposlaništva v Ljubljani.
Jordan Peterson Novice Mož, ki je postal skorajda ukrajinski sovražnik številka ena

"Pravica do mirnega zbiranja in svoboda izražanja v Rusiji nista zagotovljeni"

Zapisali so še, da če želijo ameriški državljani zapustiti Rusijo, se morajo za to čimprej samostojno dogovoriti, ker ima veleposlaništvo ZDA zelo omejene možnosti za pomoč ameriškim državljanom, pogoji, vključno s prevoznimi možnostmi, pa lahko nenadoma postanejo še bolj omejeni. Ameriška ambsada v Moskvi | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Državljani ZDA naj ne potujejo v Rusijo, tisti, ki tam prebivajo ali potujejo, pa naj nemudoma zapustijo Rusijo, dokler so na voljo omejene možnosti komercialnega potovanja," so še zapisali in državljane ZDA opozorili, da pravica do mirnega zbiranja in svoboda izražanja v Rusiji nista zagotovljeni.

Svoje državljane je na čimprejšnji odhod iz Rusije opozorilo tudi Združeno Kraljestvo, ki je opozorilo, da naj njeni državljani Rusijo zapustijo po še odprtih komercialnih poteh, če njihova prisotnost v državi ni nujna.
Vojaki, oprema Novice To svetujejo ruskim vojakom, če jih zadene krogla #video

Ruske oblasti so na demostracijah že aretirale ameriške državljane

"Izogibajte se vsem političnim ali družbenim protestom in ne fotografirajte varnostnega osebja na teh dogodkih. Ruske oblasti so aretirale ameriške državljane, ki so sodelovali na demonstracijah," so še zapisali.

Podobno kot ameriško je v torek svojim prebivalcem svetovalo bolgarsko ministrstvo za zunanje zadeve, ki je vsem svojim državljanom svetovalo, naj nemudoma zapustijo ozemlje Rusije.

Viktor Orban Novice Orban se bo z državljani posvetoval o sankcijah proti Rusiji Referendum Rusija Novice Objavljeni prvi rezultati referenduma Ruski vojak Novice Nenavadna ideja Rusa, ki se je želel izogniti služenju v vojski Vladimir Putin Novice Obljuba, ki bi lahko pokvarila Putinove načrte

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin