Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2022,
15.42

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Natisni članek

lizanje ZDA krastača

Petek, 11. 11. 2022, 15.42

1 leto, 5 mesecev

Američane pozivajo, naj ne ližejo krastač

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Krastača | Krastače za obrambo pred plenilci izločajo mlečno snov, ki vsebuje različne toksine. Med njimi je tudi 5-MeO-DMT, psihoaktivna spojina, ki sproži halucinogene učinke. Kajenje izvlečka 5-MeO-DMT povzroči močno, a kratko psihedelično izkušnjo in je postalo priljubljeno v zadnjih letih, tudi na posebnih obredih v ZDA in v Mehiki. | Foto Shutterstock

Krastače za obrambo pred plenilci izločajo mlečno snov, ki vsebuje različne toksine. Med njimi je tudi 5-MeO-DMT, psihoaktivna spojina, ki sproži halucinogene učinke. Kajenje izvlečka 5-MeO-DMT povzroči močno, a kratko psihedelično izkušnjo in je postalo priljubljeno v zadnjih letih, tudi na posebnih obredih v ZDA in v Mehiki.

Foto: Shutterstock

Ameriške oblasti so obiskovalce nacionalnih parkov pozvale, naj ne ližejo krastač, ki izločajo psihoaktivne snovi, s katerimi je mogoče doseči halucinogeni učinek. To bi namreč lahko predstavljalo resno tveganje za zdravje. Opozorilo se nanaša na krastače, ki živijo v severnoameriški puščavi Sonora.

Služba ameriških narodnih parkov je pred dnevi izdala opozorilo proti lizanju velike puščavske krastače, s čimer obiskovalci skušajo doseči halucinogeni učinek zaradi močnega toksina, ki ga te dvoživke naravno izločajo, saj obstaja verjetnost, da bodo resno zboleli.

Tina Kotek
Novice V Oregonu izvolili guvernerko slovenskih korenin

Praksa, prikazana v priljubljenih animiranih televizijskih serijah

Gre sicer za prakso, ki je bila prikazana v priljubljenih animiranih televizijskih serijah, kot so Simpsonovi in "Family Guy", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Tako kot pri večini stvari, na katere naletite v nacionalnem parku, pa naj bo to bananin polž, neznana goba ali velika krastača z žarečimi očmi, vas prosimo, da se vzdržite lizanja," so zapisali na družbenih omrežjih.

Melania in Donald Trump
Trendi Melania Trump se je po treh mesecih ponovno pojavila v javnosti #foto

Krastače lahko dosežejo dolžino skoraj 18 centimetrov

V sporočilu sicer niso navedli, koliko ljudi je skušalo doseči ugodje z lizanjem krastač, ki živijo v jugozahodnem delu ZDA in severozahodnem delu Mehike. Krastače so med največjimi v Severni Ameriki in lahko dosežejo dolžino skoraj 18 centimetrov. Krastača | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Krastače za obrambo pred plenilci izločajo mlečno snov, ki vsebuje različne toksine. Med njimi je tudi 5-MeO-DMT, psihoaktivna spojina, ki sproži halucinogene učinke. Kajenje izvlečka 5-MeO-DMT povzroči močno, a kratko psihedelično izkušnjo in je postalo priljubljeno v zadnjih letih, tudi na posebnih obredih v ZDA in v Mehiki.

V razpravo glede uporabe snovi v terapevtske namene tudi znane osebnosti

V razpravo glede uporabe snovi v terapevtske, rekreativne in celo duhovne namene so se v ZDA med drugim vključile znane osebnosti, kot sta boksarski šampion Mike Tyson ter igralec in komik Joe Rogan, še navaja AFP.

Joe Biden
Novice Bo Joe Biden postal "hroma raca"?
Loto
Novice Na loteriji zadel doslej najvišji dobitek na svetu
Ne spreglejte