Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Četrtek,
28. 1. 2016,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Srbija Aleksandar Vučić FC Barcelona

Četrtek, 28. 1. 2016, 18.17

8 let

Aleksandar Vučić boljši od FC Barcelone

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Srbske stavnice so objavile kvote za zmagovalca srbskih predčasnih volitev, ki naj bi bile 24. aprila 2016.

Kot vse kaže, kar so opazile tudi stavnice, je zmagovalec srbskih volitev in predsednik vlade že znan. Če boste stavili na zmago zdajšnjega predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, se to v vaši denarnici ne bo kaj prida poznalo. Kvota na Vučićevo zmago je namreč le 1,01, kar pomeni, da bi na sto vloženih evrov zaslužili zgolj en evro.

Za tiste, ki ne spremljate stav, naj povemo, da so imeli nogometaši Barcelone recimo proti Granadi, ki so pri dnu španske lige, kvoto 1,05. To tekmo je Barca gladko dobila s 4:0.

Morebitno presenečenje prinaša bogastvo Če se bo zgodilo neverjetno presenečenje in bo na volitvah zmagal zdajšnji srbski zunanji minister ter predsednik včasih Miloševićeve Socialistične stranke Srbije Ivica Dačić, bi lahko zaslužili precej več, saj je kvota na Dačićevo zmago 15. Z njegovo morebitno zmago bi na sto vloženih evrov dobili 1.500 evrov.

To pa je precej neverjeten scenarij. Še bolj neverjetna pa je zmaga nekdanjega predsednika Srbije Borisa Tadića, za čigar zmago bi stavnice izplačale 50-kratnik vaših vloženih sredstev. Vojislavu Šešlju so stavnice dodelile kvoto 80, Čedomirju Jovanoviću 300 in v Sloveniji nekdaj znanemu oporečniku Vuku Draškoviću 1.000.

Je mogoča absolutna večina? Favoriti za ministre so večinoma ministri v aktualni vladi. Mogoče pa je staviti, da bo novi srbski minister za šport znani košarkarski trener Duško Vujošević. Kvota tu je 600.

Malo bolj negotovo pa je, koliko odstotkov volivcev bo prepričal Aleksandar Vučić s svojo Srbsko napredno stranko. Stavnice predvidevajo rezultat okoli 47,3 odstotka glasov. Pri tem odstotku je za več ali manj kot 47,3 odstotka stava izenačena na kvoti 1,85. Na zadnjih volitvah je dobil 48,3 odstotka glasov.

Ne spreglejte