SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

90 milijonov evrov: izplačan bo najvišji mogoč dobitek na Eurojackpotu

10

termometer

Eurojackpot
Žrebanje Eurojackpota poteka vsak petek ob 21. uri v finski prestolnici Helsinki. Foto: STA

90 milijonov evrov, največji mogoč dobitek evropske loterije Eurojackpot, si bo razdelilo 50 Fincev, ki so zmagovalno kombinacijo vplačali skupaj. Do zdaj so organizatorji Eurojackpota takšen znesek izplačali trikrat, enkrat prav tako na Finskem. Dvakrat je bila zmagovalna kombinacija, ki pa je prinesla približno štirikrat skromnejša dobitka, vplačana tudi v Sloveniji. 

Denar, evri, bankovci Novice Nepredstavljiva odločitev banke: dolžnikom ni treba vrniti denarja

Zmagovalna kombinacija je bila vplačana v supermarketu v mestu Siilinjärvi v osrčju Finske, je poročal finski medij Yle Uutiset. 

Že šestnajstič se je zgodilo, da je Eurojackpot ostal na Finskem, kjer vsak petek tudi poteka žrebanje glavnega dobitka.

Gre tudi za enega od štirih najvišjih posamičnih dobitkov v zgodovini Eurojackpota: na Finskem so 90 milijonov evrov izplačali tudi februarja lani. Tolikšen znesek je mednarodna evropska loterija izplačala še leta 2016 v Nemčiji in leta 2015 na Češkem.

Lani poleti je 90 milijonov evrov prav tako potovalo tudi v Nemčijo, kjer pa sta si glavni dobitek razdelila dva zmagovalca, ker sta vsak na svojem loterijskem listku izbrala iste številke. 

Novice Srečnež v Žalcu čez noč postal 30. najbogatejši Slovenec

V Sloveniji smo zmagovalca Eurojackpota dobili dvakrat. Decembra 2013 je zmagovalno kombinacijo nekdo vplačal v Grosupljem in dobil 21 milijonov evrov, maja 2014 pa je nekdo, ki je loterijski listek izpolnil v Žalcu, zadel 28 milijonov evrov. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin