SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srečnež v igri Eurojackpot le prišel po svoje milijone

2

termometer

Loterija Slovenije je le izplačala glavni dobitek v igri Eurojackpot, ki je bil vreden kar 21 milijonov evrov. Iz katerega kraja je dobitnik, niso razkrili.

Od dobitka so srečnežu, ki je zmagovalno kombinacijo vplačal v Grosupljem, odšteli 15-odstotni davek.

Iz Loterije Slovenije so sporočili, da so izplačali glavni dobitek v igri Eurojackpot. Zmagovalna kombinacija je bila vplačana v začetku decembra lani, in sicer v Grosupljem, dobitnik pa je po svoje milijone prišel danes.

Katera občina bo dobila 15-odstotkov dobitka, ni znano S kombinacijo 1, 8, 18, 25, 47 (dodatni številki 2 in 7) je srečnež osvojil 21.047.334,80 evra, a so mu zaradi zakona o davku na dobitke pri klasičnih igrah na srečo ob izplačilu odšteli 15-odstotni davek. Tako je na koncu dobil 17.890.234,58 evra.

Na Loteriji Slovenije pravijo, da podatkov o tem, iz katerega kraja je dobitnik, ne bodo dali v javnost. Prav tako ne morejo povedati, katera občina bo dobila 15 odstotkov dobitka.

Cena kombinacije Eurojackpot znaša 2,20 evra Eurojackpot je mednarodna klasična igra na srečo, ki jo skupaj prireja 29 prirediteljev iz 14 evropskih držav. Kot so zapisali na Loteriji Slovenije, ki v igri sodeluje od začetka, od marca 2012 igro odlikuje sklad za glavni dobitek Jackpot, ki je vsak petek vreden najmanj deset milijonov evrov in lahko doseže vrednost vse tja do 90 milijonov evrov. Cena kombinacije Eurojackpot znaša 2,20 evra. Žrebanja pa potekajo ob petkih zvečer v Helsinkih na Finskem.

Glavni dobitek Jackpot je bil doslej vplačan trinajstkrat: šestkrat v Nemčiji, dvakrat na Finskem ter po enkrat na Danskem, Norveškem, v Italiji, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Rekordni dobitek v igri Eurojackpot predstavlja Jackpot, vreden 46 milijonov evrov, ki je bil aprila 2013 vplačan v Nemčiji. Slovenski Jackpot je po višini šesti najvišji dobitek Jackpot, vplačan pa je bil v grosupeljski poslovalnici loterije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin