Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2013,
12.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ugrabitev FBI

Petek, 9. 8. 2013, 12.59

8 let

49 let po ugrabitvi ugotovil, da ga niso vrnili pravim staršem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Paula Fronczaka je leta 1964 ugrabila medicinska sestra, vendar je po skoraj polovici stoletja ugotovil, da njegovi starši pravzaprav niso njegovi.

Otroka Chesterja in Dori Fronczak so ugrabili iz bolnišnice v Chicagu, kjer se je rodil, po obsežni iskalni akciji, pri čemer je FBI zaslišal več sto ljudi in pregledal deset tisoč dojenčkov, so otroka našli v zapuščeni ulici v Newarku v New Jerseyju. Predvidevali so, da gre za dečka, ki ga iščejo. Ker niso imeli na voljo novodobnih analitičnih postopkov, niso mogli ugotoviti, ali je otrok resnično od zakoncev Fronczak.

Niso opravili nikakršne analize Agenti FBI-ja so takrat povedali, da so bila ušesa otroka na las podobna ušesom Chesterja. Ko pa so mu ga pokazali, naj bi dejal: "To je moj otrok." Paul se je vedno spraševal, zakaj ni podoben svojim staršem, zato je opravil test DNA-ja in ugotovil, da pravzaprav nista njegova starša. "Ti in oče sta čudovita starša, saj sta me oblikovala v osebo, kakršna sem danes. Zelo vaju imam rad in tako bo ostalo za vedno," je Paul napisal Dori Fronczak.

Vendar pa Paul zdaj niti ne ve, kdaj se je natančno rodil, kje in kdo so njegovi pravi starši. "O tem sem veliko razmišljal," je povedal po poročanju Telegrapha. "Kdo sem? Ali je pravi Paul Fronczak še vedno živ? Če je, ali ga lahko najdemo in ga združimo z mojo mamo in očetom?" se sprašuje Paul.

FBI že preučuje primer FBI je nemudoma ponovno odprl primer ugrabitve Fronczaka, vendar pa je tiskovna predstavnica FBI-jeve pisarne v Chicagu Joan Hyde dejala, da bo preteklo nekaj časa, preden bodo lahko vidni rezultati. FBI pa je že obljubil, da bo razvozlal skrivnostno uganko in ugotovil, kaj se je zgodilo z otrokom Fronczakijevih.

"Najboljši konec bi bil, da bi našli pravega Paula in ugotovili, da mu gre dobro, ter na isti dan našli tudi mojo pravo družino," je Paul povedal za The Chicago Tribune. "Bilo bi tudi super, če bi izvedel svoj pravi datum rojstva," je še dodal.

Ne spreglejte