Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 7. 2016,
15.35

Osveženo pred

7 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

vreme nevihta toča

Nedelja, 31. 7. 2016, 15.35

7 let, 8 mesecev

Ponoči mogoči močni nalivi, viharni veter in toča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

V prvem delu noči na ponedeljek bodo ob nevihtah mogoči močnejši nalivi, viharni veter in toča, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso). Nevihte se bodo najprej pojavljale v zahodni in severozahodni Sloveniji, postopno pa tudi drugod po državi.

Ponoči bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletni strani agencije za okolje.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na jugozahodu bodo vmes tudi še nevihte. Zvečer se bo od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo večinoma sončno in spet topleje. V torek zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla.

Nad južno Evropo je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla osrednje Alpe in bo zjutraj dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnikom priteka k nam precej topel in postopno vse bolj vlažen zrak.

Na Celjskem in Koroškem nekaj nevšečnosti zaradi neurij

Slabo vreme je na Celjskem in Koroškem v popoldanskem času povzročilo nekaj nevšečnosti. V Liscah v Celju se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na streho stanovanjske hiše. V Novi Cerkvi v Vojniku pa meteorne vode ogrožajo stanovanjsko hišo, piše na spletnih straneh centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Na Koroškem, natančneje v Radljah ob Dravi in v naselju Vič v Dravogradu, sta popoldne nekaj neprijetnosti povzročili podrti drevesi. V obeh primerih so pristojne službe že odstranile drevesi.

Zaradi neurij nekaj težav tudi na severovzhodu Slovenije

Neurja so tudi na severovzhodnem delu države povzročila nekaj nevšečnosti. Na območju Radencev je prišlo do izpada elektrike, brez nje je ostalo 891 odjemalcev. Motnja električne energije se je po podatkih centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje pojavila tudi v Slovenskih Konjicah.

V Novi Cerkvi v občini Vojnik je močan veter poškodoval del strehe na gasilskem domu in podrl drog električne napeljave. Meteorna voda je poplavila garažo stanovanjske hiše. Gasilci so pokrili streho na gasilskem domu, pri stanovanjski hiši pa preusmerili tok vode. Delavci Elektro Celje so poskrbeli za podrt drog, so zapisali na spletni strani centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje.

Vetrolom je povzročil težave na Pragerskem v Slovenski Bistrici, v Dupleku, v Morju v občini Rače-Fram in v občini Hoče-Slivnica. V občini Rače-Fram je bila zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod poplavljena klet stanovanjske stavbe.

STA
Ne spreglejte